• Ane Landås Hovland måtte delta i feiringen sammen med lagvenninnene, men passet godt på den nyopererte venstrearmen sin.

Jublet med nyoperert arm

20.10.15 // Ane Landås Hovland kom omtrent rett fra sykesenga, men klarte ikke å holde seg unna da lagvenninnene skulle feire triumfen i Lerøyserien på søndag.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Glassverkets J18-lag tok seg til Lerøyserien i helgen med seier mot Nit/Hak – og en en nyoperert Ane Landås Hovland på sidelinjen.

– Det var veldig gøy å se det sprudle så mye av jentene som det gjorde i den kampen. Det var helt kanon. Jeg måtte jo være med og juble etterpå, sier strekspilleren til glassverketelite.no.

Samtidig som juniorjentene møtte Kongsvinger tidlig lørdag ettermiddag ble 17-åringen operert i armen på Drammen sykehus. Senere på kvelden stakk en litt døsig Hovland innom GIF-hallen for å se slutten av kampen mot Levanger.

– Jeg skulle egentlig operere på torsdag, slik at jeg hadde fått med meg alle kampene. Men dessverre gikk det to dager før de hadde tid til meg. Det var utrolig kjedelig å vente så lenge, sier hun.

I første runde av Lerøykvalifiseringen i Alta i september spilte Hovland sine første kamper etter armbruddet i slutten av juni. Drøyt fire uker etter slo hun opp skaden på trening.

– Det skulle ikke kunne skje, og jeg fulgte rådene jeg fikk fra sykehuset hele veien. Det er utrolig ergerlig å tenke på at jeg kan ha startet for tidlig, sier hun.

Det er fare for noen skikkelig «tunge» skudd fra Svelvik-jenta når hun er tilbake, for i armen fikk hun operert inn en metallplate, slik at skaden skal få gro i fred.

– Det er meningen jeg skal spille med den. Jeg må ha den der i et halvt år, faktisk. Det er litt «creepy,» men nå er jeg bare veldig glad for å være ferdig med operasjonen. Nå går det bare en vei – oppover.

Hovland kan begynne å løpe om en uke, men kan ikke begynne å belaste armen før om seks uker. Det betyr at turneringen Scandiberico med LK98, som går på hjemmebane i slutten av november, henger i en tynn tråd.

– Ja, det kan hende, men jeg liker ikke å tenke på det. Jeg vil gjerne ha et lite håp, det gjør det litt lettere å leve med, sier Ane Landås Hovland.

I likhet med Line Ellertsen går Hovland «i læra» fortsatt og vil matches både på elitelaget, junior og 2. divisjon, men hun kan nesten ikke vente på å få spille i Lerøyserien.

– Det var utrolig gøy med Bringserien i fjor, så det hadde vært skikkelig kult å spille i Lerøyserien denne sesongen. Jeg gleder meg sinnsykt og er helt sikker på at vi kan gjøre det bra der, sier hun.

Av Peter Tubaas