• Line Ellertsen gir Anna Riakhina en skikkelig godklem etter at spill i Lerøyserien var sikret for J18 på søndag.

Tror på topp fem

19.10.15 // I helgen banket Line Ellertsen inn 24 mål på tre kamper i Lerøykvalifiseringen – en av seks «arenaer» hvor hun har vært nødt til å prestere den siste måneden.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): På 35 dager har Line Ellertsen vært i aksjon for Glassverket i Europacup, NM, Grundigligaen, 2. divisjon og Lerøyserien, i tillegg til å ha vært på landslagssamling med LK98.

– Jeg synes bare det er veldig gøy. Jeg vil helst spille så mye som mulig. Trenerne og andre rundt meg er flinke til å passe på at belastningen ikke blir for stor, sier Line Ellertsen til glassverketelite.no.

Stjerneskuddet, som skyter like godt med begge armer, kom til Glassverket i sommer. Planen har hele tiden vært å matche 17-åringen forsiktig på øverste nivå, samtidig som hun er med og drar lasset på juniorlaget, spesielt nå som det er kvalifisert for Lerøyserien.

– Det er jo veldig forskjellige roller. I Lerøyserien er jeg sikkert en ganske viktig spiller, mens jeg i eliten er en av de som fortsatt skal lære. Det er litt rart, men det er jo ikke alle som får sjansen til det, så det er først og fremst kjempekjekt og lærerikt, sier Sola-jenta.

Da hun spilte for Vågen i fjor ble Line Ellertsen ble toppskårer i den nasjonale Bringserien, til tross for skulderskade hele vårsesongen.

– Bring var veldig gøy, så jeg gleder meg til å spille i Lerøyserien med Glassverket i vinter. Jeg er veldig motivert for det, men blir neppe med på alle kampene, ettersom elitelaget har førsteprioritet. Kenneth (Gabrielsen) styrer det, sier hun.

Målmaskinen fra vest skåret henholdsvis syv, åtte og ni mål i de tre kampene mot Kongsvinger, Levanger og Nit/Hak i helgen, viktige bidrag til at Glassverket tok seg til den nasjonale 18-årsserien for andre år på rad.

– Det var utrolig gøy at vi kvalifiserte oss. Fortsetter vi å spille sånn som mot Nit/Hak på søndag, kan vi nå langt. Jeg tror vi kan klare topp fem, sier Ellertsen. (Glassverket ble nummer 15 i fjor, red. anm.)

Juniorlaget har dessuten et ess i ermet som trolig ikke får spilt Lerøy før etter nyttår, strekspiller Ane Landås Hovland, som helt sikkert brenner etter å bidra på juniorlaget.

– Ane vil bety mye for oss. Det blir godt å få henne tilbake igjen, helst så snart som mulig, sier Ellertsen om LK98-venninnen.

Av Peter Tubaas