• Silje Meese Johannessen og de andre jentene jubler etter seieren mot Nit/Hak.

Vill jubel for Lerøyspill

18.10.15 // Silje Meese Johannessen og Glassverkets J18-lag leverte en maktdemonstrasjon mot Nit/Hak og sikret dermed gruppeseier i den siste kvalifiseringsrunden.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Jubelen stod i taket da Glassverket kvalifiserte seg til Lerøyserien med en råsterk seier mot storfavoritten Nit/Hak søndag.

– Vi ville så innmari vinne i dag. Det glødet av laget. Det var utrolig deilig å slå Nit/Hak. Da alle begynte å juble etter kampen, da kom tårene, smiler målvakt Silje Meese Johannessen, som har stått i mål samtlige minutter i helgens tre kamper.

Søndag var hun en av grunnene til at Glassverket bare slapp inn åtte mål før pause. Det tok ytterligere syv minutter av andre omgang før Nit/Hak skåret påny. Meese Johannessen stengte buret allerede fra start ved å redde en dobbelsjanse i det første angrepet.

– Da skjønte jeg at det skulle bli en bra kamp. Jeg var nesten sikker på at vi skulle vinne. En god start gir ekstra selvtillit og man blir ekstra gira på å ta de neste skuddene. Det blir en dominoeffekt, sier målvakten.

Glassverket vant til slutt 28-15 i en kamp de ikke trengte å vinne ettersom Kongsvinger hadde slått Levanger tidligere på søndag. Glassverket måtte bare unngå å tape med 19 mål mot Nit/Hak.

– Det snakket vi aldri om. Vi gikk på banen for å vinne. Det gjør vi alltid. Vi var godt forberedt på hva vi kom til å møte, og i dag så vi Glassverket på opp mot sitt beste. Alle var tente i dag, og da ser vi hva vi kan utrette. Dette var en skikkelig lagseier, og fantastisk innsats av alle, sier trener Espen Rødevand.

I målprotokollen herjet spesielt Line Ellertsen, som ble toppskårer med ni mål for Glassverket.

– Det var dritkjekt i dag. Vi tenkte aldri på at vi skulle gå på banen for å begrense nederlaget. Vi ville bare vinne. I dag var det energi utpå der, sier Line Ellertsen.

I den første kampen på lørdag var det det motsatte som preget spillerne. Etter at Glassverket bare så vidt berget 25-25 mot Kongsvinger i den første kampen, var det få som så for seg gruppeseier.

– Jeg vet hva som bor i dette laget, derfor var jeg utrolig skuffet etter den første kampen. Men i helgen har vi vist hele spennet. Og når vi får den starten til Silje i dag, smitter det over på resten av laget, som igjen er med på å gjøre målvakten enda bedre. Det går begge veier, sier Rødevand.

– I går viste vi hvor dårlig vi kan være, men i dag viste vi hvor gode vi er hvis vi virkelig vil. Og vi har enda mer inne enn dette. Det er kjempegøy å spille med disse jentene, og nå gleder jeg meg bare til Lerøyspill, sier Meese Johannessen.

Før kampen i dag fikk målvakten noen gode råd fra pappa Frode Johannessen, tidligere Norgesmester med Strømsgodset. Han vet en del om hva det vil si å prestere under press.

– I går kveld var jeg skikkelig nervøs, for jeg visste hvor dårlig vi kunne være. Men pappa minnet meg på om hvor viktig det var for laget at jeg hadde en god kamp. Alt en målvakt gjør blir jo så synlig. Da ble jeg ekstra gira på å gjøre det bra i dag. Han hjelper meg mye, sier hun.

Glassverket ble gruppevinner med fem poeng, foran Nit/Hak med fire, Kongsvinger med tre og Levanger med null poeng. Den første runden i Lerøyserien spilles 14.-15. november.

Av Peter Tubaas