• Linn Andresen mot Fredrikstad i J18-turneringen under Skjærgårdslekene i august.

Gira på Lerøyspill

16.10.15 // I helgen gjelder det for Glassverkets juniorjenter, som skal ut i andre runde i kvalifiseringen til Lerøyserien.

Skrevet av petertu

Glassverkets 18-åringer skal møte Kongsvinger, Levanger og Nit/Hak i de tre kampene hjemme i GIF-hallen på lørdag og søndag.

– Vi merker at spenningen og stemningen stiger i dagene før en så viktig turnering. Det er sånn det skal være når noe ekstra står på spill. Det er en viktig erfaring å kjenne litt på det presset. Selv om verden går videre uten Lerøy, så er det jo nesten vinn eller forsvinn, sier trener Espen Rødevand.

For å være helt nøyaktig så betyr seier eller andreplass i gruppa at laget er kvalifisert til Lerøyserien, tidligere Spar-serien, for andre år på rad. Det innebærer kamper mot de 16 beste lagene i landet gjennom hele vinteren.

– Det er veldig viktig å gå videre. Vi ønsker topp matching gjennom hele sesongen. Det er viktig for utviklingen til laget, sier Rødevand.

Og treneren mener det Glassverket har gjort til nå i høst viser at laget har noe der å gjøre.

– Absolutt. Det ser vi på resultatene våre så langt. I 2. divisjonskampene har vi stort sett stilt 18-årslag, med unntak av én kamp, og gjort det veldig bra. Vi bør kunne bite fra oss i helgen også, sier han.

Men Glassverket må klare seg uten Ane Hovland, som har slått opp bruddet i armen sin igjen.

– Det er synd. Vi mister jo en aldersbestemt landslagsspiller. Men vi får sørge for å ta oss videre, slik at hun kan få vise hva hun er god for i Lerøyserien senere i sesongen, sier treneren.

En landslagsspiller som ER klar for kvalifiseringshelgen er nykommer Line Ellertsen, som har levert både i Grundigligaen og i 2. divisjon allerede.

– En Line Ellertsen i form er viktig for ethvert lag. Hun sprer trygghet og er flink til å sette opp de andre spillerne når hun ikke avslutter selv. Vi har ikke flust av venstrehendte spillere, så hun er god å ha i troppen.

Glassverket møter Kongsvinger klokken 12.00 og Levanger klokken 18.00 på lørdag.

– Det er to lag vi vet veldig lite om, så der må vi være forberedt på det meste, sier Rødevand.

Den antatt største trusselen er Nit/Hak på søndag klokken 11.30, et lag som slo mange av de samme jentene stort i Bring i april, men som Glassverket bare var ett mål bak i Skjærgårdslekene.

– Basert på det Nit/Hak gjorde i Bring er det naturlig at de er favoritter i helgen, sier Glassverket-treneren.

Glassverket har en sterk tropp foran helgens kvalifiseringskamper, men viktige spillere som Sofie Tange Syvertsen, Celine Håkestad, Ine Egeland, Marit Baastad Andersen må stå over på grunn av skader.

– Uansett stiller vi et sterkt mannskap. Vi sliter litt med de to skadene på linja, men Sofie Lillelien har blitt omskolert de siste ukene og har klart seg meget bra. I tillegg er nå Ida Gundhus Alexandersson endelig skadefri igjen, forteller Rødevand.

Av Peter Tubaas