• Vinnervilje: Jeanett Kristiansen & Co fant fram kjempekreftene mot slutten av kampen mot Sola.

– Det viser hvilken styrke som bor i laget

15.10.15 // Glassverkets evne til å snu kamper hvor det har sett håpløst ut er blitt bedre, synes både spillere og trenere.

Skrevet av petertu

Glassverket briljerte ikke, men løftet seg akkurat da de trengte det som mest mot Sola. Og med 31-25-seieren i går tok Glassverket sin sjette seier av syv mulige og den femte på rad i Grundligligaen.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi snudde kampen. Det er sjelden vi slipper inn 15 mål på en omgang. Men vi skal ikke ta fra Sola at de treffer bra i første omgang. Og mens de spilte brukbart var ikke vi så aggressive som vi bør være. I perioder stod vi og så på, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Sist Glassverket slapp inn 15 mål i første omgang var mot Larvik i sluttspillet. Et stykke ut i andre omgang gjør imidlertid Glassverket kort prosess mot Sola og gjennomførte snuoperasjonen med fem minutters lilla magi. Hadde kampen gått i fjor frykter Gabrielsen at Glassverket ville avgitt poeng.

– Vi hadde noen sånne kamper i fjor også, sånn som mot Fredrikstad og Nordstrand hjemme. Da tapte vi poeng, men i år greier vi å snu det. Vi har fått noen referanser etter å ha vært i sånne situasjoner tidligere, som gjør at vi klarer å ro det i land nå, og den egenskapen må vi fortsette å utvikle, sier han.

Og i år, i motsetning til i fjor, gikk Glassverket på banen uten sin toppskårer gjennom tre sesonger, Veronica Kristiansen og ikke minst en skulderskadd lagkaptein Kristin Nørstebø.

– Sola legger vel to frimerker på oss mot slutten der, og da er det andre spillere som melder seg på. Det er fint at alle involverer seg så mye. Det viser hvilken styrke som bor i laget. Det kunne jo fort gått galt, men kampen viser at vi har tatt noen skritt videre siden i fjor, mener toppskårer Jeanett Kristiansen.

Glassverket forlenget også sin egen rekordrekke med kamper med over 30 skårede mål til fem ganger på rad i serien. De lilla er nå oppe i 209 mål på syv kamper. 25 mål mer enn på samme tid i fjor, selv om vi inkluderer brakseieren (41-15) mot Stabæk i syvende runde for nøyaktig ett år siden i dag.

– Vi er fornøyde med å vinne såpass klart, men vi vil gjerne prestere bedre i lengre perioder enn vi gjorde mot Sola. Men det er ikke snakk om undervurdering. Det er sånn som skjer i blant. Jentene har lyst å spille bra i hver kamp, understreker Gabrielsen.

Larvik vant stort mot Rælingen på onsdag, men Glassverket topper fortsatt tabellen i minst noen uker til med sine tolv poeng. Larvik på andre har 10 poeng, men har altså blitt fratrukket tre.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Glassverket’s new skill
Glassverket let Sola take command in yesterday’s league match, but the efficient turn around indicates that the team has developed since last year.
– One year ago we might have lost one or two points in this game. But we have learned from being in such situations before, and will continue to develop the skill that turns matches around, coach Kenneth Gabrielsen explains.
Glassverket is top of the table after seven matches, one point ahead of Larvik that was deducted three points before the leage even started. The team from Drammen has scored 25 goals more than last year, even if we take into account the 41-15 win against Stabæk in the seventh round in the 1415 season.