• 2. divisjonslaget vant med 13 mål i Porsgrunn mandag kveld (arkivbilde).

Tredje strake for Glassverket 2

12.10.15 // 2. divisjonslaget til Glassverket er tilbake i tabelltet etter storseieren mot Hei mandag kveld.

Skrevet av petertu

Nyopprykkede Hei fra Porsgrunn ble ikke noen målestokk for et hardt kjempende Glassverket 2 som vant 33-20 i Heistadhallen mandag kveld.

– Jeg føler vi har kontroll hele veien. Vi får raskt en ledelse som holder resten av kampen. Det er periodevis jevnspilt, men vi drar fra litt mot slutten av hver omgang, sier trener Espen Rødevand.

Glassverket stilte med kun to elitespillere denne gangen, Marte Langeli og Line Ellertsen. Sistnevnte delte toppskårertittelen med Anna Brekke og Sofie Lillelien, alle med fem mål hver.

– Vi får latt mange spillere spille mye og målene fordeler seg jevnt utover. Det er vi veldig fornøyde med sier, treneren.

Det han ikke var like fornøyd med var at en etter en av spillerne måtte ta seg tominutters avbrekk jevnt og trutt. Hele seks ganger, faktisk. Hei fikk ingen.

– Det er kanskje en konsekvens av at vi er vant til et fysisk tøffere spille enn et lag som akkurat har kommet opp fra 3. divisjon. Men vi burde justert oss litt bedre og unngått noen av utvisningene, mener treneren.

For ungjentene på Glassverket 2 var møtet med de grønnkledde telemarkingene en god gjennomkjøring foran det som blir den viktigste helgen i år til nå – Lerøy-kvalifisering på hjemmebane førstkommende lørdag og søndag.

– Det viktige er at vi kommer oss gjennom kampen uten flere skader og at vi fikk drillet på en del viktige ting. Dette var en god gjennomkjøring før kvalifiseringen, slår Rødevand fast.

Kampfakta: Hei – Glassverket 2 20-33 (10-16/10-17)
2. divisjon 2015, avdeling 2: Heistadhallen (Porsgrunn), mandag 12. oktober 2015, kl 20.00
Glassverket 2: Marte Langeli, Nora Egge Johansen 1, Matilde Johansen 1, Sofie Lillelien 5, Ida Gundhus Alexandersson 3, Pernille Hyggen 1, Anna Riakhina 4, Aino Lilleberg, Anna Brekke 5, Line Ellertsen 5, Marte Moen 3, Linn Andresen 3, Stine Opseth 2.
Gule kort: Hei 3 Glassverket 2 2
Tominuttere: Hei ingen, Glassverket 2 6

Neste kamp: Glassverket 2 – Kragerø, Glassverket idrettshall (Åskollen), torsdag 22. oktober 2015, kl 19.30.

Av Peter Tubaas