• Karius og Baktus aka Kristin Nørstebø og Veronica Kristiansen under botfesten til Glassverket etter fjoråssesongen.

– Noen lærer aldri

10.10.15 // Glassverket har innført et tøft bøteregime for elitelaget denne sesongen. Denne uken kom den nye «lovsamlingen».

Skrevet av petertu

Bøtesjefene Emilie Christensen og Kristin Nørstebø har akkurat oppdatert og delt sin nye «Glassverket Elite Lovsamling» med lagvenninnene.

– Reglene er det stort sett enighet om, men det blir alltid noen diskusjoner omkring ileggingen av bøter. Noen prøver å snakke seg ut av det. Det er jo noen bøter som er litt flaue, sier Emilie Christensen (40 kroner i bot i september).

Inspirert av Vålerenga-spillerne i TV-serien «Iskrigerne» har Glassverket innført et nytt og omfattende bøteregime denne sesongen.

– Da Iskrigerne besøkte oss i vår så fikk vi innsyn i deres bøtesystem. Vi har lånt en del ideer fra dem. Men de har langt høyere satser enn oss, understreker Kristin Nørstebø (90 kroner i bot i september).

Bøtene gjelder naturligvis spillerne, men også alle rundt laget. Kari Brattset var den som pådro seg den største «fakturaen» for bøter i september, hele 170 kroner.

– Enkelte er litt mer slurvete enn andre, så de får kjenne litt på det. Men vi har fått inn mindre enn vi trodde, så vi har vært nødt til innføre en del nye regler for at det skal monne litt, smiler Christensen.

Pengene må vi kunne si går til et godt formål, som avslutninger eller gaver fra spillergruppa når det er behov for det. Men ulempen er, at jo snillere spillerne er, desto mindre moro blir det.

– Det ser ikke ut som det blir noe problem å få inn nok. Men for sikkerhets skyld har vi i år innført en bot for å ikke få bot i en hel måned. Det koster 50 kroner, så det gjelder å være litt smart, for å slippe billigst unna, ler Nørstebø.

Den aller dyreste boten er å ikke møte opp til trening eller kamp uten å si fra. Det koster kroner 500. Rødt kort for munnbruk koster også dyrt, kroner 250.

Alle spillerne er tildelt en «kakevenn», så av de mer kreative bøtene er kroner 100 dersom man glemmer å ta med kake på trening til «sin spiller». Og naturligvis – kake på neste trening.

Å komme for sent til buss når laget skal reise på bortekamp er også svindyrt. For det koster 100 kroner per fem minutter.

– Heldigvis har ingen pådratt seg disse bøtene ennå, så disse må ha en oppdragende effekt, sier de to bøtesjefene. – Men det blir nok av andre bøter. Noen lærer aldri, sier de.

I september kom det hele 1835 kroner inn i bøtekassa. Har en spiller eller en trener fått en bot vedkommende er uenig i, er ikke alt håp ute, men demokratiet er brutalt.

– Det er fullt mulig å legge inn en klage, men hvis den ikke blir tatt til følge av flertallet, så dobler vi boten. Så det er ikke alltid det lønner seg å klage, advarer Kristin Nørstebø. Og det er ikke sånn at bøtesjefene slipper billigere om en andre, kanskje tvert imot.

– Nei, er du gal. Det går jo ikke. Vi er vel strengere med oss selv enn andre. Og jeg skal love deg at vi blir fulgt veldig nøye med på, sier Christensen.

Av Peter Tubaas (100 kr i bot i september)