• Kristin Nørstebø må hvile en betent skulder.

Rekruttsamling uten Nørstebø

06.10.15 // Kristin Nørstebø måtte melde forfall til samlingen med rekruttlandslaget i Danmark denne uken.

Skrevet av petertu

Det norske rekruttlandslaget møter det tilsvarende hos Danmark torsdag og fredag, men det blir garantert uten Glassverkets kaptein på banen.

– Det er veldig kjedelig, for jeg ville veldig gjerne vært med. Landslaget er viktig for meg, sier Kristin Nørstebø til glassverketelite.no.

Det som står mellom henne og landslagssamling denne uken er en betent venstre skulder, med andre ord skulderen på skuddarmen hennes. Nå skal den få noen dagers hvile og behandling.

– Det er fortsatt en lang sesong igjen, og jeg kan ikke gå med betennelse lengre. En ting er at det er vondt når en spiller, men det er vondt i hverdagen også, så da er det på tide med et avbrekk, sier Nørstebø.

Nørstebø tok MR på fredag for snart to uker siden og fikk bekreftet betennelsen tirsdagen etter. Onsdag i forrige uke måtte hun melde forfall til landslagsledelsen. Søndag kunne hun spille mot Rælingen, med litt hjelp.

– Med smertestillende har det gått bra, men jeg har ikke fått lov til å ta det tidligere i september. Så lenge det er vondt sliter jeg med å skyte ordentlig. Jeg følte jeg ikke hadde noe på samlingen å gjøre når jeg ikke kan prestere optimalt, og da er det fair å si fra seg plassen, sier hun.

Nørstebø gikk glipp av de to første seriekampene på grunn av en lårskade, men etter det har det blitt syv kamper på 22 dager.

– Jeg har slitt med betennelsen i skulderen veldig lenge, og det går litt opp og ned, men det har toppet seg de siste tre ukene. Jeg har prøvd å stå på og ikke tenke så mye på det, men det har ikke vært optimalt i det hele tatt. Det tøffe kampprogrammet har helt sikkert litt å si, sier hun.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Nørstebø lets her shoulder rest
Kristin Nørstebø had to turn down a chance to play to matches with the recruit national team this week, due to an inflammated shoulder.
– It has been painful for a while. When I knew that I couldn’t perform at my best, it was better to stay home and let the shoulder rest. There is still a vast part of the season left, and I can’t play with the injured shoulder for the rest of the season, she says.