• Trine Bronsta satte punktum med mål nummer 33 mot Rælingen.

Glassverket skårer mer og mer

04.10.15 // De lilla har allerede skåret 35 mål flere enn på samme tidspunkt i fjorårsesongen.

Skrevet av petertu

Fjerdingby (glassverketelite.no): Med Trine Bronsta sitt tredje og Glassverkets 33. mål mot Rælingen er Glassverket 35 mål foran «skjema» i forhold til sølvsesongen, etter seks runder.

– Jeg var ikke klar over at det var så mye mer enn i fjor, men det er veldig gøy å høre. Vi har møtte tøffe lag som Byåsen, Tertnes og Vipers, så det er vi selvsagt fornøyde med, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Selv uten sin toppskårer fra de foregående tre sesongene, Veronica Kristiansen, har Glassverket brukbare 178 mål etter seks runder. I fjor var tilsvarende tall 143 og året før 133.

– Jeg synes vi er mye bedre i etablert angrep i år. Det er hovedforskjellen. At vi har trent og spilt ett år sammen begynner å gi uttelling, og vi skal bare bli bedre og bedre, sier Kari Brattset.

Hun er selv en meget god bidragsyter til den gode statistikken, for hun har skåret nøyaktig dobbelt så mange mål i år, som etter seks runder i fjor, en økning fra 16 til 32. Trener Gabrielsen er enig med strekspilleren sin.

– Vi har blitt mye bedre i etablert angrep. Kontringene er ok, men litt opp på treffprosenten der og litt mindre feilprosent i ankomsten, så blir det veldig bra. Vi har veldig mye godt spill og mye variasjon i kombinasjonene våre, sier han.

Glassverket vant 33-14 mot Rælingen søndag kveld. Dermed har laget for første gang skåret mer enn 30 mål i fire kamper på rad i serien. Og slikt blir det poeng og serieledelse av. De lilla har nå ti poeng, ett foran Tertnes på andreplass, når Grundigligaen tar ti dager pause.

– Jentene har hatt et enormt bra fokus den siste måneden. Vi skulle gjerne hatt poeng i Bergen, men vi ser jo nå at Tertnes blir å regne med i år også. Vi er ferdig med mer enn en fjerdedel av sesongen og er veldig fornøyde. Alt i alt har det vært en meget god måned, oppsummerer Gabrielsen.

19 plussmål er den nest største seieren til Glassverket i eliteserien av de 72 kampene laget har spilt til nå. Den største seieren kom også i måneden oktober, da Glassverket vant med 26 mål i differanse mot Stabæk for ett år siden.

Glassverket har bare én gang sluppet inn færre enn 14 mål i en seriekamp før, nemlig mot Levanger på bortebane i oktober 2013. Da ble det 13 innslupne. Mot Vipers i september i fjor ble det også bare 14.

Seks mål til pause er det nest minste Glassverket har sluppet inn på sine 72 seriekamper siden opprykket. Mot Levanger i nevnte kamp slapp ikke drammenserne inn mer enn fire før hvilen.

PS! De to lagene som har skåret mest til nå i år er Larvik på tredjeplass med 194 ganger og Vipers med 181.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Glassverket score more goals
Glassverket have put the ball in the back of the net 35 more times this year compared to the same time last season.
– We have improved our organized attack. If we could even become better at hitting the target on the counter attacks and make less mistakes in the secondary fast break, we will be difficult to beat. In general, we play handball very well and with a lot variation, coach Kenneth Gabrielsen explains.
In the 1415 season Glassverket scored 143 times in the first six matches. The year before 133. This year Glassverket have scored 178 times in 360 minutes of handball.