• Kari Brattset og Kristin Nørstebø jubler etter nok en skåring mot Rælingen.

Glassverket inviterte til oktoberfest

04.10.15 // Glassverket ga «bånn gass» i 60 minutter og avsluttet en knalltøff første del av sesongen med en 19-målseier mot Rælingen.

Skrevet av petertu

Fjerdingby (glassverketelite.no): Glassverket tok sin 40. seier i øverste divisjon etter opprykket i 2012 med 33-14 i bortekampen i Marikollhallen.

– Det var skikkelig deilig og veldig viktig å få den seieren i den siste kampen før en liten pause. Det var også viktig vise at vi kan prestere mot alle lag, ikke bare mot de gode. Alle jentene var tente og gira i dag, helt fra oppvarminga, sier Kari Brattset, som også ble kampens toppskårer med seks mål.

– Det var veldig gøy å få skåret en del mål i dag. Jeg fikk til og med kontret litt, så da kan jeg ikke klage, smiler Brattset.

Selv om Rælingen kjempet innbitt, var det tidlig liten tvil om hvor det ville ende. Det gikk nesten ti minutter før Rælingen skåret sitt første mål. Det stod 15-6 til pause, og etter hvilen tok det syv minutter før hjemmelaget skåret. Glassverket-spillerne var i fyr og flamme fra start til mål, både på benken og på banen.

– Jeg følte at vi stod på hele veien i dag, spesielt i forsvar. Framover sliter vi med å sette ballen i mål til tider, men vi skårer likevel 33. Det må vi være fornøyde med. Dette er den kampen til nå i år hvor vi har kortest dårlige perioder. Det er noe vi har jobbet med, sier Brattset.

Glassverket har hatt et rekordtøft kampprogram, med 11 kamper på 39 dager, men det var oktoberfeststemning både før, under og etter kampen mot Rælingen.

– Det er en strålende gjennomført kamp av jentene. Jeg er veldig fornøyd. Og når vi ser denne kampen i forhold til den tøffe måneden vi har bak oss, så har vi gjort veldig mye riktig, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Og helt bakerst leverte Martina Thörn nok en kamp i landslagsklasse, med en redningsprosent på rundt 60, noe som passer bra når hun mandag reiser på sin aller første A-landslagssamling.

– Jeg føler jeg har så godt utgangspunkt som mulig. Jeg føler at jeg er i god form, og det er veldig deilig. At vi slipper inn bare 14 mål bakover viser at laget har stått bra i forsvar i dag. Noen ganger får vi jo det på én omgang, konstaterer svensken.

Trine Bronsta leverte nok et sterkt innhopp og skåret tre ganger. Like mange fulltreffere ble det på Line Ellertsen, som i likhet med Bronsta kom inn midtveis i andre omgang.

– Det blir mye mål uansett hvem som er på banen i dag, og det viser at vi har en ganske stor og god stall. Det var gøy å få sjansen og få spilt på seg litt selvtillit, sier Ellertsen, som skal på LK98-samling i uken som kommer.

Glassverket topper nå tabellen etter seks runder.

PS! Monica Iversen gjorde comeback og fikk fem minutters spilletid i slutten av første omgang.

Kampfakta: Rælingen – Glassverket 14-33 (6-15/8-18)
Grundigligaen 1516, Marikollhallen (Fjerdingby), søndag 4. oktober 2015, kl 18.00.
Tilskuere: 415
Glassverket: Marte Langeli, Martina Thörn, Tiril Günther Merg 1, Monica Iversen, Line Bjørnsen 2, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 6, Pia Narvesen 2, Line Ellertsen 3, Emilie Christensen 3, Jeanett Kristiansen 5, Trine Bronsta 3, Eline Rikartsen, Hege Bakken Wahlquist 5.
Toppskårere: Christina O’Sullivan, Rælingen 5 og Kari Brattset, Glassverket 6.
Tominuttere: Rælingen 1, Glassverket 2
Gule kort: Rælingen 2, Glassverket 2

Neste kamp: Glassverket – Sola (Grundigligaen), Drammenshallen (Drammen), onsdag 14. oktober 2015 – kl 1830.

ENGLISH: Glassverket never threathened by Rælingen
Glassverket showed Rælingen no mercy with a strong 33-14 victory away from home Sunday evening, the last match before a short break.
– We were on top of our game from start to beginning. Our defence is really good. We could have scored more goals, but still, we score 33 and should be happy with the result, says Glassverket’s top scorer Kari Brattset.
This was Glassverket’s 40th victory in the top flight since the promotion in 2012 (72 matches).