• Kenneth Gabrielsen og Glassverket møter Rælingen med respekt.

– Imponerende av Rælingen

03.10.15 // På søndag møter Glassverket et lag som har vunnet tre av sine fire første kamper i Grundigligaen.

Skrevet av petertu

Rælingen takket ja til plassen Storhamar mistet og har levert resultater over hva både de selv og andre forventet i de første fire kampene.

– Det er imponerende hva Rælingen har fått ut av laget i starten av sesongen, spesielt når de fikk playmakeren sin skadet tidlig. Men det kan jo hende hun er tilbake mot oss på søndag, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

HUSK: Grundigligaen 1516, Rælingen – Glassverket, Marikollhallen (Fjerdingby), søndag 4. oktober 2015, kl 18.00.

Han sikter til rutinerte Leila Laksiri, som fikk en smell i hodet i cupkampen mot Stabæk rett før seriestart. Men med Laksiri ute har i stedet Andrea Hanssen blomstret for alvor. Den venstre bakspilleren har (etter fire kamper) skåret 37 mål – ett mål mer enn Glassverkets toppskårer Jeanett Kristiansen.

– Hanssen er en kompromissløs skytter, med et vanvittig bra trøkk i skuddet. Hun er uredd og skyter så ofte som overhodet mulig, mener Glassverket-treneren.

Christina O’Sullivan har vært en av bærebjelkene til Rælingen etter at hun gjorde comeback etter fire år borte fra håndballen i høst. Hun har en rekke aldersbestemte landskamper og spilte i Vipers da hun la opp etter en alvorlig hodeskade i 1112-sesongen.

– Hun er en meget kreativ høyre bakspiller, som var uhorvelig god da hun var ung, men som har slitt mye med skader. De har også flinke linjespillere og gode målvakter, så Rælingen ser overraskende bra ut, sier Gabrielsen.

Stem på kampens beste spiller på Håndballbørsen (klikk her).

Rælingen har fått en pangstart på sesongen, men har tatt sine seks poeng mot lagene som akkurat nå ligger fra 9-11 plass på tabellen.

– Jeg tror vi kan si at Rælingen vil merke at de møter et lag som har noen flere år bak seg i Grundigligaen, og som har mer struktur i alle ledd. Vi føler vi har god kontroll på hvordan de spiller, men de har kvaliteter som vi må passe oss for, og vi møter dem med stor respekt, sier Kenneth Gabrielsen.

I Rælingens første kamp i øst mot en antatt medaljekandidat, ble det tap med 21 mål borte mot Vipers. Glassverket vant tilsvarende kamp i Kristiansand med syv mål.

Ambisiøse Rælingen har over tid trent som et eliteserielag og hadde en målsetting om å rykke opp fra 1. divisjon denne sesongen. Selv om de fikk plassen Storhamar etterlot seg, så var ikke Rælingen langt unna å rykke opp i fjor, men tapte kvalifiseringskampene mot Halden i vår.

Klikk her for å se kampen gratis på HåndballTV!

Fem siste seriekamper:

Rælingen: S-S-T-S
Glassverket: S-S-S-S-T
Siste kamp først.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Gabrielsen: ‘Impressed by Rælingen’
Not many would have guessed that newly promoted Rælingen would win three out of their four first games in the Grundig League, but Glassverket coach Kenneth Gabrielsen expect tough resistance in Sunday’s game.
– Their performances have impressed me, especially when we know that they lost their playmaker Leila Laksiri in the beginning of the season. Instead they have some really good players in the left back player Andrea Hanssen, with a fierce shot, and Christina O’Sullivan, a creative right back player with a lot of talent that unfortunately has been injured for many years, Gabrielsen says.