• Monica Iversen gleder seg til å få litt spilletid igjen.

Comeback med sommerfugler

02.10.15 // Monica Iversen er spent, men klar for å bruke musklene sine i Grundigligaen igjen, seks måneder etter at hun var på banen sist.

Skrevet av petertu

For det er faktisk gått et halvt år siden Monica Iversen sist spilte en kamp for Glassverket. Mot Rælingen på søndag kan det bli comeback for linjespilleren.

– Jeg er i hvert fall klar til å spille. Det er en utrolig god følelse å kunne være med igjen. Jeg har gledet meg veldig lenge til det, alt for lenge. Det blir gøy, sier Iversen til glassverketelite.no.

Like før slutt mot Halden i siste seriekamp i fjor, nærmere bestemt 28. mars, fikk Iversen smellen i kneet som førte til operasjon i slutten av mars og en mye lenger opptreningstid enn noen kunne forestille seg.

– Jeg kommer fortsatt til å bli matchet forsiktig. Jeg trener ikke håndball hver dag heller, og regner med at jeg må være forsiktig med kneet en god stund framover. Jeg trener håndball bare annenhver dag, i hvert fall i en periode, for å sikre at kneet holder, sier Iversen.

30-åringen har gradvis trappet opp treningen i hele høst. De siste ukene har hun kunnet trene som normalt, i hvert fall nesten.

– Det går veldig bra. Jeg har for eksempel trent håndball for fullt to dager denne uka. Jeg kjenner det dagen etter, men da pleier jeg å sykle, og så er det fint dagen etter det igjen, sier Iversen, som ikke føler at kneet hemmer henne ute på banen.

Tranby-jenta har syklet og trent styrke til det kjedsommelige i sommer og høst, og helt sikkert hatt en nokså stort forbruk av isposer. Nå håper hun at hun snart kan levere håndball av god, gammel Iversen-klasse.

– Det blir spennende å se hvordan håndballformen er. Jeg merker jo at jeg har vært borte, men håper likevel jeg kan bidra med noe, sier strekspilleren.

Selv om hun er lagets eldste spiller, kjenner hun litt ekstra spenning i kroppen bare to dager før kampen mot Rælingen.

– Ja, jeg kjenner det allerede nå. Jeg har sommerfugler i magen. Det blir rart å være med på kamp igjen, sier hun.

Fra sidelinjen har hun sett lagvenninnene, stort sett, levere solide prestasjoner både i oppkjøringen og i sesongen.

– Det har vært gøy å se hvor flinke jentene har vært. De har trent hardt, er videre i cupen og leder serien. Det kan jo ikke bli noe bedre enn det. Jeg håper det fortsetter, og det tror jeg det vil gjøre, sier Iversen.

Da Monica Iversen og Ane Landås Hovland var ute med skade i sommer, samt at Kari Brattset var halvskadd, hentet Glassverket Lisa Forsberg Bernhardsen inn som vikar.

– Jeg synes strekspillerne har vært fantastisk gode og flinke til å stå på og backe hverandre opp. Det var veldig godt at vi fikk med oss Lisa som ingen kunne se hadde vært lenge borte fra håndballen. I tillegg har det vært gøy å se at Ane hele tiden tar nye steg og at Kari er bedre noen gang, sier Iversen.

For Kenneth Gabrielsen er Iversen et ekstra godt kort på hånden før toppoppgjøret på Romerike på søndag.

– Det smalt skikkelig fra Iversen på trening i går, så Rælingen kommer til å merke at hun er tilbake. Hun er kompromissløs i duellene, og det har vært et stort savn å ikke ha henne tilgjengelig, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Iversen before her comeback: ‘Butterflies in my stomach’
Pivot Monica Iversen has been sidelined for six months due to her injured right knee, but against Rælingen on Sunday there is a big chance that she will play her first match of the season.
– I have been waiting for too long on this moment. I am really happy to be available again and it’s a great feeling to be a part of the team again. I am looking forward to the game, but we will try to avoid to much stress on the knee, she says.