• Det var ingenting å si på innstillingen til Celine Håkestad da hun kom på banen mot Viking.

– Det var en perfekt bursdagsgave

01.10.15 // Celine Håkestad ble bekymret da hun så Viking spise opp Glassverkets ledelse, men kvarteret før slutt kom hun innpå til sin første obligatoriske kamp og sitt første mål for A-laget.

Skrevet av petertu

Junior Celine Håkestad har trent med A-laget i et års tid, men ble tatt på senga da troppen til NM-kampen mot Viking ble tatt ut på tirsdag.

– Ja, det uttaket kom veldig overraskende på meg. Jeg hadde ikke vært så mye med i det siste. Men det var veldig gøy å slippe til og føle at jeg fikk det litt til i forsvar og ikke minst at jeg satte den ballen i mål, smiler hun.

Differansen var nede i bare fire mål mellom lagene like før. Da Håkestad satte inn sitt mål, etter knappe 24 minutter, stod det 26-20 til Glassverket.

– Jeg er veldig glad at Eline (Rikartsen) så meg der og ga meg den tvers-over-pasningen. Jeg hadde jo et håp om å få et utspill og fryktet at ballen aldri skulle komme. Men sånn er det jo på ving, man vet aldri når du får sjansen, sier hun.

I kampen mot Nordstrand for ti dager kastet Celine Håkestad lekeballer til publikum på tribunen i pausen. Men i 4. runde i cupen på onsdag forberedte hun seg til sitt første innhopp.

Det var egentlig kun snakk om tid, for Håkestad har vært med på mer eller mindre hele oppkjøringen med Glassverket, blant annet treningsleiren i Danmark. Hun debuterte for A-laget mot Skrim i Skjærgårdslekene den samme uken, men har ikke vært i troppen til en obligatorisk kamp før nå.

– Jeg var med på elitetreningen på mandag. Da satt skuddene ganske bra, og da fikk jeg være med på neste trening igjen. Så det var vel sånn jeg kvalifiserte meg, sier hun.

Uttaket kunne ikke vært bedre timet, for i dag, torsdag 1. oktober, fyller Celine Håkestad 18 år.

– Det var en perfekt bursdagsgave. Det er jo noe jeg har drømt om. Jeg kan vel feire bursdagen litt ekstra i dag da, smiler hun.

Rett før Celine Håkestad skulle ut på banen fikk hun noen gode råd fra blant andre Tiril Günther Merg.

– Ja, hun ga meg noen støttende ord og sa at dette ville jeg klare helt fint. I tillegg ga Geir (Oustorp) meg klar beskjed om å gjøre ting enkelt, og det prøvde jeg så godt jeg kunne, sier hun.

Glassverket ledet kampen med åtte mål på det meste, og selv om det ble jevnt til slutt kontrollerte de lilla fra start til mål.

– Det var jo en grei kamp å få debuten sin i, men da jeg så hvordan det utviklet seg i andre omgang, var jeg redd jeg ikke fikk spille. Da jeg fikk sjansen tenkte jeg bare at jeg måtte gå utpå der og kline til, ikke være så redd for å gjøre feil. Det følte jeg fungerte ganske bra.

Det synes trener Kenneth Gabrielsen også, som ga Håkestad en godkjent attest etter sin aller første tellende elitekamp.

– Hun var den som hadde mest fokus av ungjentene utpå der, og er en veldig spennende spiller for fremtiden. Men alle ungjentene våre har en vei å gå, og det er ganske mange treningstimer som må legges ned før man er på nivå med de som er etablerte på A-laget, sier Kenneth Gabrielsen.

Kampen mot Viking endte 29-28 til Glassverket.

Av Peter Tubaas