• Trine Bronsta kjemper seg gjennom forsvaret til Viking.

Glassverket klar for kvartfinalen i NM

30.09.15 // Men anstrengte seg ikke noe mer enn nødvendig mot TIF Viking i onsdagens 4. rundekamp.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Glassverket vant bare med ett mål mot TIF Viking, men det var alt annet enn dramatisk i Drammenshallen onsdag kveld.

– Det er bra å vinne og viktig at vi er videre i cupen. Men måten vi vinner på er ikke noe å skryte av. Det var ikke noen bra kamp, sier Trine Bronsta.

Glassverket ledet 6-1 etter ti minutter og alt så ut til å bli en «oppskriftsmessig» storseier. Men Viking var på hugget da Glassverket slapp seg ned fra det nivået de vet de har inne.

– Vi hadde et mål om å slippe inn maks 18 mål i dag, og når vi slipper inn ti mål mer enn det, er det ikke bra nok. Vi burde vært bedre enn dette, sier Bronsta.

Hun kom innpå først i andre omgang og klinket to baller kontant i mål mens hun var på banen.

– Jeg føler at jeg setter de skuddene jeg skal, går på mål og prøver. Men jeg har også noen blemmer i forsvar, og det er ingen av oss som får det helt til. Da blir det en sånn rotekamp. Vi må opp flere hakk på søndag, sier Bronsta.

Den som var nærmest å få det til var Emilie Christensen i andre omgang, som gikk på banen med en fandenivoldsk innstilling. Glassverket ledet 13-8 til pause og hadde ikke briljert på noen måte før hvilen.

– Det gikk en liten bergenser i meg da, sier hun. – Jeg ville veldig gjerne vise at vi var bedre enn det vi viste i første omgang, sier Christensen, som skåret omgangens første mål og deretter ytterligere fem.

Glassverket viste muskler de første ti minuttene av andre omgang. De lilla var på det meste oppe i en åttemålsledelse da Emilie Christensen satte inn 19-11 etter åtte minutter. Men så overtok Viking rampelyset.

– Jeg blir veldig oppgitt når det er småting som gjør at vi slipper Viking inn i kampen gang på gang. Vi må stille mye høyere krav til hverandre ute på banen og tore å gå i duell. Nå er det altfor mange som vegrer seg. I ettertid er det ingen som bryr seg om hvordan denne kampen var, men vi vil helst prestere bedre, ellers kommer det ikke folk på kampene våre, sier hun.

Glassverket byttet mye kampen igjennom, og Celine Håkestad fikk sin debut etter kvarteret i andre omgang. Glassverket ledet med seks da hun skåret sitt aller første elitemål etter 24 minutter. Linn Andresen fikk sin andre kamp for elitelaget og avsluttet flittig og satte inn kampens siste mål. Da fløyta gikk skilte bare ett mål lagene, men det var relativt kontrollert.

– Vi var helt rolige på benken. I verste fall kunne det endt med ekstraomganger. Jeg er fornøyd med at vi er i kvartfinalen i NM. I tillegg er jeg fornøyd med at vi kan trene en god håndballøkt i morgen, fordi vi fikk fordelt belastningen så godt i dag. Jeg er skuffet over at vi ikke ser mer vilje utpå der, men jeg er sikker på at vi kommer til å heve oss ganske raskt, sier trener Gabrielsen.

PS! Trekningen av kvartfinalene er på torsdag, og Glassverket kan møte: Molde, Tertnes, Vipers, Oppsal, Larvik, Storhamar eller Sola. Kampen skal spilles inn 28. oktober.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Glassverket – TIF Viking 29-28 (13-8/16-20)
NM 2015, 4. runde: Drammenshallen (Drammen), onsdag 30. september 2015, kl 18.00.
Tilskuere: 210
Glassverket: Marte Langeli, Martina Thörn, Celine Håkestad 1, Tiril Günther Merg 2, Kristin Nørstebø 1, Kari Brattset 6, Pia Narvesen 2, Emilie Christensen 6, Line Bjørnsen 2, Trine Bronsta 2, Eline Rikartsen 1, Jeanett Kristiansen 1, Hege Bakken Wahlquist 4, Ane Hovland, Line Ellertsen, Linn Andresen 1.
Gule kort: Glassverket 1, Viking 2
Tominuttere: Glassverket 4, Viking 2

ENGLISH: Glassverket to the quarter finals of the cup
Glassverket performed below their own expectations with a tight 29-28 win against first division side TIF Viking in the fourth round match of the Norwegian championship on Wednesday.
– I wish I saw more will power out there, but I am happy that we are through to the quarter finals. I am also glad that we could rotate a lot, meaning that we will be able to have a tough handball practice tomorrow, in the preparations for the important game against Rælingen on Sunday, coach Kenneth Gabrielsen states.