• Emilie Christensen fighter seg forbi Anna Brekke og Ine Egeland på lørdagens trening i GIF-hallen.

– Molde har gode kvaliteter

26.09.15 // – Vi må legge ned like mye hardt arbeid for å vinne mot Molde, som vi gjorde mot Vipers, mener Emilie Christensen, dagen før oppgjøret mot romsdalingene.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Bare tre dager etter storkampen mot det som var serielederen i Kristiansand, møter Glassverket Molde, som ligger tredje sist på tabellen, med ett poeng.

– Det er egentlig ikke snakk om noen omstilling, for vi tar Molde på ramme alvor. De har mange gode kvaliteter i laget som vi må være oppmerksomme på, og vi skal huske på at de holdt følge med Vipers veldig lenge der oppe, advarer Emilie Christensen.

For Kristin Nørstebø spiller det heller ingen rolle om det er Vipers eller Molde som står på den andre banehalvdelen.

– Jeg synes vi begynner å bli gode på å gjøre oss klare til nye kamper. Det bør ikke være noe problem å mobilisere, og jeg tror alle jentene er skikkelig gira på å levere en god kamp på hjemmebane, sier hun.

HUSK: Glassverket – Molde, Drammenshallen (Drammen), 27. september 2015, kl 18.00.

Billetter kjøper du her!

Molde er et helt nytt bekjentskap, som rykket opp til Grundigligaen etter et imponerende år i 1. divisjon i fjor. Men Molde har ennå ikke vunnet en seriekamp etter opprykket, og jager sin første seier. Glassverket har ikke tenkt å la det skje i Drammen på søndag.

– Molde har potensial, og det er vi oppmerksomme på. Men som alltid er det oss selv det kommer an på. Holder vi oss til avtalene våre, blir det veldig bra i morgen. Og vi trenger disse poengene like mye som vi trengte poengene mot Vipers, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Stem på kampens beste spiller på Håndballbørsen (klikk her).

Kampen mot Molde er Glassverkets niende kamp på én måned og én dag. Også neste uke er det to nye kamper.

– Når vi spiller kamper så tett er det viktig å restituere ordentlig og klare å få opp energinivået igjen. Jeg synes det så veldig bra ut på treningen lørdag. Spillerne var fokuserte, og vi hadde et fint videomøte i forkant. Vi er klare for Molde nå, sier Gabrielsen.

Emilie Christensen er ikke bare klar for Molde, men også klar for å møte en av sine gode venninner fra tiden i Fana, nemlig LK96-landslagsspiller Emilie Hovden.

– Ja, vi spilte sammen i tre år og har fortsatt mye kontakt. Hun er stjernespiller der oppe, en veldig god høyrekant som skårer mye mål for Molde. Hun har vært skikkelig god i starten av sesongen, så vi må følge godt med på henne, smiler Christensen.

– De har også en Anniken Obaidli i midten som er veldig god, og en storskårer i Ines Khouildi fra fransk liga og det tunisiske landslaget. Det er ingen tvil om at de har kvaliteter, men de har kanskje ikke helt fått satt spillet sitt ennå, legger Kenneth Gabrielsen til.

Molde har tatt ett poeng, mot sterke Halden på borte bane. Ellers ble det en knepent tap mot Sola sist og ikke mer enn tremålstap mot Vipers i serieåpningen. Laget tapte også med seks mot Rælingen.

– Det er vel som med de fleste nyopprykkede lag, at det svinger mye og at det er stor forskjell på topp- og bunnnivået deres. Det er helt normalt. På topp kan de matche de fleste lagene i Grundigligaen. Vi må legge ned like mye hardt arbeid for å vinne mot Molde, som vi gjorde mot Vipers, mener Christensen.

Av Peter Tubaas

Fem siste seriekamper:

Glassverket: S-S-T-S
Molde: T-T-U-T
Siste kamp først.

ENGLISH: Molde has got potential
The leagues number one team, Glassverket, takes on newly promoted Molde in the fifth game of the season on Sunday.
– Molde has got potential, and we are aware of that. But as always, this is up to us. If we stick to our plan, I think we will play well against Molde. We need the two points here, as much as we did against Vipers on Thursday, coach Kenneth Gabrielsen says.