• Linn Andresen i farta mot Hønefoss på lørdag.

Inntok tabelltoppen også i 2. divisjon

26.09.15 // Med en sterk seier over Hønefoss lørdag ettermiddag klatret Glassverket 2 forbi og tok topplassen i avdelingen.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Glassverkets andrelag vant 27-23 mot Hønefoss og leder avdeling 2 med sine fem poeng, riktignok med to kamper flere enn Fram på andre og én kamp mer enn Hønefoss på tredje.

– Dette er et godt 2. divisjonslag, så vi må være fornøyd med å vinne en så tøff kamp. De toppet tabellen før denne kampen, sier målvakt Marte Langeli, som var en av fem spillere fra elitelaget som var med mot Hønefoss for å få kamptrening.

De andre var Trine Bronsta, Line Ellertsen, Ane Hovland og Eline Rikartsen, som har slitt med en ankelskade i starten av sesongen.

– Det gikk bra med foten. Jeg kjenner ingenting nå. Det var godt å få litt spilletid. Jeg ble kanskje litt lite sett, men sånn blir det jo i noen kamper. Jeg fikk i hvert fall et par mål. Det var veldig gøy å spille i dag, sier Rikartsen.

Glassverket lå under 1-2 helt i starten av kampen, men resten av kampen hadde de lilla kommandoen hjemme i GIF-hallen. Det stod 16-11 til pause. Selv om Hønefoss hadde perioder hvor de yppet seg, var det liten tvil om hvor det ville ende.

– Jeg synes vi var brukbare, selv om vi ikke er særlig samspilte, spesielt i forsvar. Det var gode til å flytte seg og finne muligheter for sine bra skyttere. I andre omgang synes jeg vi ble flinkere til å finne balansen mellom det å gå ut på skytterne og det å pakke rundt linja, sier Rikartsen.

Marte Langeli stod hele kampen i mål denne gangen, noe som ga henne masse god matchtrening, en viktig balast for henne når hun får sjansen på elitelaget.

– Jeg kunne tatt en del mer, men samtidig tok jeg jo en del baller, så jeg tar med meg det positive. Det var i hvert fall deilig å spille så mye, sier Langeli.

Line Ellertsen ble toppskårer med åtte mål. Glassverket 2 ledet med syv mål på det meste, men måtte nøye seg med en firemålsledelse til slutt

– Det ble akkurat en så tøff kamp som ventet. Vi fikk en del juling. Det hemmet oss kanskje litt i satsingene våre, spesielt i første omgang, hvor vi ble litt feige. I andre omgang står vi bedre opp bakover og har mer krefter enn dem. Men skulle gjerne fullført kampen uten å få den dårlige perioden på slutten, sier trener Espen Rødevand.

PS! Linn Andresen skåret fire ganger og etter kampen ble hun tatt ut i sin første kamptropp med elitelaget, i en obligatorisk kamp, noen sinne, til kampen mot Molde på søndag.

Kampfakta: Glassverket 2 – Hønefoss 27-23 (16-11/11-12)
2. divisjon 2015, avd 2: Glassverket idrettshall (Åskollen), lørdag 26. september kl 12.00
Glassverket 2: Marte Langeli, Celine Håkestad 2, Ane Hovland 3, Matilde Johansen 1, Ida Gundhus Alexandersson 1, Pernille Hyggen, Anna Riakhina, Marte Moen 1, Linn Andresen 4, Thea Pedersen, Line Ellertsen 8, Trine Bronsta 5, Eline Rikartsen 2.
Gule kort: Glassverket 2 1 og Hønefoss 1
Tominuttere: Glassverket 2 4 Hønefoss 4

Av Peter Tubaas