• Jeanett Kristiansen jubler etter en av sine 13 (!) skåringer mot Vipers.

Sjekk det seiersgliset!

24.09.15 // Målmaskinen Jeanett Kristiansen og Glassverket satte serieleder Vipers på plass i toppkampen i Kristiansand.

Skrevet av petertu

Kristiansand (glassverketelite.no): Det var Glassverket som var giftigst mot klapperslangene Vipers torsdag kveld og har nå tre seirer på tre forsøk i sørlandsbyen.

– Det var vanvittig deilig med seier. Dette var sterkt av oss. Det er ikke mange steder det smaker bedre men enn seier enn her, gliste Jeanett Kristiansen etter kampen.

På bildet har 22-åringen akkurat sendt Glassverket opp i en syvmålsledelse med syv minutter igjen.

– Da visste jeg at de ikke skulle klare å ta oss igjen. Da var det gjort, sier hun.

Lagene knivet jevnt i starten av kampen og byttet på å lede. Glassverket erobret etterhvert et lite overtak og ledet med to mål til pause.

– Jeg tror vi ble litt overrasket over hvor god Marta Tomac var i starten, men så prøvde vi å bli litt mer direkte i samhandlingen i forsvar og lykkes med det, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket har nå vunnet de tre siste møtene mot det ambisiøse laget fra Sørlandet.

– Jeg var ganske sikker på seier i dag, faktisk. Jeg hadde en veldig god følelse etter treningene denne uka, sier Jeanett Kristiansen.

13 mål i en og samme seriekamp tror vi, med forbehold, det bare er søsteren Veronica Kristisansen som har gjort de fire siste sesongene i Glassverket.

– Jeg har ikke rukket å tenke så mye over det. Men det er jo litt kult. Alle liker å skåre mange mål. Jeg har masse gode spillere rundt meg som gjør at jeg får sjansen til å skyte så mye. Dette var en ordentlig lagseier, smiler Kristiansen.

Med seieren i Kristiansand gikk Glassverket rett opp i serieledelsen i Grundigligaen.

– I dag viser vi at vi er et lag å regne med i toppen av Grundigligaen, sier Jeanett Kristiansen.

– Jeanett leverte håndball av internasjonal klasse i dag, og når jentene er så på som de er i dag, er vi et fantastisk håndballag. Dette var en enormt viktig seier, konstaterer Gabrielsen.

Kampfakta: Vipers – Glassverket 24-31 (14-16/10-15)
Grundigligaen 1516, Aquarama (Kristiansand), torsdag 24. september 2015 – kl 1900.
Tilskuere: 1634
Glassverket: Martina Thörn, Tiril Günther Merg 4, Line Bjørnsen 1, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 6, Jeanett Kristiansen 13, Pia Narvesen, Emilie Christensen 1, Hege Bakken Wahlquist 3, Lisa Forsberg Bernhardsen.
Toppskårere: Marta Tomac, Vipers 7 – Jeanett Kristiansen, Glassverket 13
Tominuttere: Vipers 4 Glassverket 2
Gule kort: Vipers 2 Glassverket 2

Neste kamp: Glassverket – Molde (Grundigligaen), Drammenshallen (Drammen), søndag 27. september 2015 – kl 1800.

ENGLISH: Vipers bitten by poisonous Glassverket
Glassverket is top of the league after a strong away win against Vipers in Kristiansand Thursday evening (24-31). – This was a team victory, and I had a good feeling before the match. This was a strong performance, and there is not many better places to win handball matches than here in Kristiansand, Jeanett Kristiansen says.
She scored a sensational 13 goals against the team that was top of the table – before the game.

Av Peter Tubaas