• Marte Moen passer på Nordstrand-toppskårer Nerma Pandza i debuten sin for Glassverkets elitelag.

Sjokkdebut for Moen

21.09.15 // For én uke siden jublet Marte Søberg Moen fra tribunen da Glassverket storspilte i europacupen. I går var det hun selv som ble hyllet av publikum.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Ansiktet til Marte Søberg Moen var våt av svette og gledestårer etter seieren mot Nordstrand og debuten i Grundigligaen søndag kveld.

– Jeg er så glad at jeg nesten er litt skjelven. Det er vel en slags lykkerus-følelse, som man ikke klarer å legge fra seg med én gang. Det var dritkult å få spille, ler Moen.

Lørdag fikk hun beskjed om at hun var tatt ut i troppen mot Nordstrand. Det var ikke det minste rart at hun slet med å sove natt til søndag. Og kvarteret ut i andre omgang skjedde det 17-åringen knapt hadde drømt om bare for noen få dager siden.

– Jeg fikk litt sjokk da jeg fikk beskjed om å gjøre meg klar. Jeg var veldig nervøs, men det gikk fort over. Jeg hadde ikke forventet å få spille i det hele tatt, så det var utrolig gøy å få sjansen, sier hun.

Men noen avslutninger ble det ikke på kantspilleren, som så sent som fredag kveld skåret seks ganger for andrelaget i Tønsberg.

– Jeg så jo at jeg var ledig noen ganger, og det hadde vært gøy å få et utspill og kanskje skåre et mål, men jeg er glad bare for at jeg fikk lov til å prøve meg.

For ti dager siden debuterte hun i 2. divisjon for Glassverket. Helgen etter så hun elitelaget gjøre det skarpt i Györ og Dalfsen. Mandag for én uke siden fikk hun beskjed om at hun skulle trene med A-laget fram mot Nordstrand-kampen.

– Å sitte på benken var en opplevelse i seg selv, så det å få spille et kvarter er langt over hva jeg hadde tanker om på forhånd, sier den Hønefoss-bosatte Sande-jenta som ble en del av juniorsatsingen til Glassverket i fjor vinter, da hun kom fra Hønefoss/Tyristubben.

Mot Nordstrand var hun på et tidspunkt én av tre 17 åringer på banen. Ane Landås Hovland debuterte også i seriesammenheng, men spilte også europacup sist helg. I tillegg var Line Ellertsen på banen, samt Marte Langeli, som bare har vært 18 år i knappe tre uker. De fire ungjentene var også samtidig på banen da Tønsberg Turn ble beseiret med 45-16 på fredag.

– Det var sinnsykt kult at alle de unge fikk spille, sier Ane Landås Hovland. – Det er veldig gøy at Kenneth tør å la oss slippe til. Vi bygger selvtillit når vi får kjenne på nivået. Det lover godt for både junior- og senior-lagene at vi har såpass mange unge å ta av, sier hun.

Svelvik-jenta fikk selv sin aller første kamp for elitelaget mot Nordstrand, og synes det var ordentlig kult å se at også Marte Søberg Moen fikk sine «fifteen minutes of fame».

– Det var skikkelig fortjent. Hun gråt da hun fikk laguttaket. Jeg er veldig glad på hennes vegne, smiler Hovland.

Trener Kenneth Gabrielsen er fornøyd med at han kan tillate seg å rotere så mye på laget.

– Marte ble tatt ut fordi vi synes at hun har vært flink i det siste og fordi vi ikke hadde så mange andre alternativer på venstrekant. Vi har kontroll på kampen ganske tidlig, og når kamputviklingen er sånn er det viktig å la de unge få slippe til, slik at de får innblikk i hva dette handler om, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: A shocking debut for Moen
One week ago the Glassverket youth team player was among the audience when Glassverket was up against Györ in the European Cup. Yesterday Marte Søberg Moen played her first match for the first team.
– I really did not see that coming at all. I was really glad when I was selected to be in the troop. I was very nervous, but I had a great time out there. I did not expect to play as much as fifteen minutes, she says.