• Tiril Günther Merg og Kari Brattset jubler for skåring mot Györ.

En superomgang mot et superlag

13.09.15 // Glassverket satte seg i respekt mot et av verdens beste håndballag, og det holdt i over en omgang mot stormakten Györ fra Ungarn.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Det sa pang da Tiril Günther Merg satte den første ballen i mål etter bare minuttet mot Györ. Det var startskuddet for en førsteomgang det luktet svidd av.

– Første omgang var som en drøm. Det var helt rått. Det var utrolig gøy å se at den første ballen gikk inn. Det var deilig å kunne juble skikkelig, sier Tiril Günther Merg, som skåret tre ganger mot Györ.

22-åringen leverte en enestående første omgang, og sammen med resten av Glassverket, en av de aller beste i klubbens historie.

– Det må være en godkjent første omgang. Så ble litt rusk i andre, men sånn blir det gjerne mot et sånt lag. Jeg synes det var stort at vi spilte så bra. Jeg tror ikke vi tenkte så mye over at vi skulle møte Györ. Vi prøvde bare å se på det som en helt vanlig kamp, sier Günther Merg.

Glassverket gikk opp i 2-0 ved Hege Bakken Wahlquist, og litt etter, 3-1 ved Jeanett Kristiansen. På tribunen satt et ellevilt hjemmepublikum og 30 høylytte ungarere som laget en historisk ramme rundt gruppefinalen.

Lagene byttet på å føre kampen, men de siste fem minuttene av første omgang fester Glassverket et visst grep om det og leder med tre mål flere ganger. Til pause står det utrolige 15-13 mot mesterlaget fra Ungarn.

– Det var kjempegøy. Tenk at vi leder etter første omgang. Det var moro å se dem skjelve litt, sier Kari Brattset.

Glassverket viste Györ at også de har muskler, og det var kanskje derfor Kari Brattset pådro seg karrierens første røde kort etter tre 2-minuttere.

– Det er første gang jeg er blitt tatt for å være råtass. Jeg synes det var litt strengt. Men det var deilig at det var mot Györ, for det betyr jo at jeg har gitt dem litt juling. Jeg skal ikke irritere meg så lenge over den. Jeg vil heller glede meg over den ene omgangen vi spilte vanvittig bra, sier hun.

Men Glassverket ga seg ikke med det. Hege Bakken Wahlquist holdt liv i håpet om en sensasjon da hun økte til 16-13 rett fra start i andre omgang. Men så begynte det å kladde, og etter at Heidi Løke utliknet til 18-18 i det åttende minuttet, var det Györ som styrte kampen.

– Heldigvis våknet vi litt i andre omgang. Da ble det litt bedre. Vi er fornøyd med å bare slippe en seks mål da, sier Heidi Løke om kampen. Hun ble ikke overrasket over nivået til Glassverket.

– Nei, for vi visste at Glassverket var et tøft lag å møte, som har spilt jevnt mot mange gode lag i Norge. Glassverket fremstår som et ungt og spennende lag med fart. Det lover bra for fortsettelsen, sier Løke.

Etter en kamp som var nærmest uvirkelig i 35 minutter, er det vanskelig å vite om man skal være fornøyd med prestasjonen eller skuffet over at det ikke gikk veien. Men trener Kenneth Gabrielsen er ikke i tvil.

– I dag er jeg bare veldig stolt av det jentene presterer. Vi spiller i praksis mot to lag som begge hadde kjempet med Larvik om gullet i Norge. Da kan vi ikke regne med at det holder helt inn. Men vi holder følge i nesten 45 minutter, og det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Av Peter Tubaas

Kampfakta: Györ – Glassverket 30-21 (13-15/17-6)
Champions League, kvalifisering. Drammenshallen (Drammen), søndag 13. september 2015, kl 17.00.
Tilskuere: 1005
Glassverket: Hege Bakken Wahlquist 3, Tiril Günther Merg 3, Line Bjørnsen 3, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 2, Jeanett Kristiansen 6, Pia Narvesen, Martin Thörn, Emilie Christensen 1, Lisa Forsberg Bernhardsen.
Toppskårere: Nycke Groot, Györ 8 og Jeanett Kristiansen, Glassverket 6.
Tominuttere: Györ 1 Glassverket 3
Gule kort: Györ 2 Glassverket 2
Røde kort: Györ ingen Glassverket 1

ENGLISH: One super half against a super team
Glassverket showed amazing strength and was a tough nut to crack for world class team Györ in the final of the qualification tournament in Drammen.
– The first half was like a dream, Tiril Günther Merg says.
Glassverket was leading by three goals in the beginning of the second half, but the champions from Hungary had more energy in the end and won 30-21 to secure a place in the Champions League.
– I am really proud of the girls. We are up against «two teams» that both could win a Norwegian title. We can’t expect to beat that. But I am pleased that we are able to keep up with them for so long, coach Kenneth Gabrielsen says.