• Ane Landås Hovland ble overrasket da hun fikk beskjed om å starte andre omgang mot Dalfsen.

Nesten blink i debuten

12.09.15 // Når en først skal spille sin første tellende kamp for A-laget, kan man like godt gjøre det i europacupen.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Nestenskåringen mot Sercodak Dalfsen på bildet holdt på å gjøre debuten perfekt for Ane Landås Hovland.

– Den bommen kommer til å hjemsøke meg. Jeg satte ballen i armen på keeperen enda at jeg visste at hun ville komme ut. Jeg tror jeg fikk for god tid til å tenke, ler Hovland.

17-åringen satt på benken hele første omgang og ante fred og ingen fare, og ble litt satt, ut da hun fikk beskjed i garderoben i pausen om at hun skulle starte i andre omgang.

– Jeg ble kjempenervøs. Jeg tenkte bare at dette går ikke bra i det hele tatt. Jeg trodde ikke jeg skulle spille i det hele tatt. Men det er veldig gøy å få sjansen. Jeg vet ikke helt når jeg lander, smiler hun.

Hovland brakk armen i juni og gikk glipp av hele oppkjøringen med Glassverket. Hun gjorde comeback mot Bossekop og Randesund i kvalifiseringen til Lerøyserien med junorlaget i Alta sist helg. Søndag står Györ på den andre banehalvdelen.

– Det er kjemperart. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Plutselig står Heidi Løke foran deg. Jeg håper å få spille i morgen også, men jeg har ingen forventninger om det, sier Ane Landås Hovland.

Av Peter Tubaas