• Lagbilde Glassverket 2015.

Europacupdrømmen som gikk i oppfyllelse

11.09.15 // For bare tre og et halvt år siden stod Utleira og Jotun på den andre banehalvdelen. Til helgen kan ungarske Györ være Glassverkets motstander.

Skrevet av petertu

Åskollen (glassverketelite.no): Det historiske lagbildet tatt fredag ettermiddag viser jentene som skal representere Glassverket i klubbens første europacupkamp noen sinne.

– Det er selvsagt gøy å skrive historie, men når vi står midt oppi det, som nå, så tenker man ikke så mye på de store linjene. Det var stort når det ble klart, men nå tenker vi kun på at vi skal spille to kamper i helgen, hvor vi må prestere, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Men dagen før dagen er det en merkelig følelse å tenke tilbake på at det ikke mer enn tre og et halvt år siden opprykket fra 1. divisjon.

– Når vi bytter ut lag som Utleira, Jotun og Sverresborg med et av verdens beste klubblag og ytterligere to europeiske topplag er det jo litt rart å tenke tilbake på den reisen vi har bak oss. Men det har vært veldig morsomt, og jeg er veldig stolt over at vi har klart å komme så langt, sier treneren.

Champions League-kvalifisering: Glassverket – Sercodak Dalfsen, Drammenshallen (Drammen), lørdag 12. september 2015, kl 19.00.

Klikk her for å kjøpe billetter.

Første motstander for Glassverket er Sercodak Dalfsen (Nederland), som har vunnet den hjemlige ligaen fem år på rad.

– Vi håper det kommer masse folk i hallen og er veldig spente på hvordan det blir å møte et nederlandsk lag som har vært med på dette fire ganger tidligere. Det er ikke så mange av våre jenter som har vært med på dette før, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Champions League-kvalifiseringen i Drammenshallen er en firelagsturnering som åpner på lørdag med Györ (Ungarn) – Radnicki Kragujevac (Serbia) kl 16.30, før Glassverket altså skal møte Sercodak Dalfsen kl 19.00. Søndag spiller taperne «bronsefinale» kl 14.30, mens semifinalevinnerne kjemper om den ene Champions League-plassen i finalen kl. 17.00.

– Vi skal selge oss dyrt, og være på det nivået som vi må være for å få lov til å spille den avgjørende kampen på søndag. Hvis vi holder oss til det vi har avtalt på forhånd, har vi gode muligheter til å vinne på lørdag, sier Gabrielsen.

Glassverket fikk bokstaveligtalt en skikkelig nesestyver mot Tertnes på onsdag, med 21-28. Det kan være et revansjesugent lag som entrer Drammenshallen på lørdag. Gabrielsen tror spillerne har tenkt å vise seg fram fra en bedre side denne gangen.

– Vi er flinke i håndball. Nå må vi bare gjøre de enkle tingene riktig igjen, så kommer det til å bli bra. Vi vet hva vi kan, men det går ikke av seg selv. sier han.

Sercodak Dalfsen har vunnet serien i Nederland fem år på rad. I fjor var de så gode at de tapte bare med to mål mot Metz hjemme i EHF-cupen. Men hollenderne har mistet veldig mange spillere etter det siste mesterskapet i vår.

– Dalfsen er et lag som er veldig flinke til å få fram nye spillere. Men når de blir gode nok forsvinner de til større klubber. De har et opplegg hvor de bor og trener sammen. Det er et ordentlig bra opplegg rundt det akademiet de har, forteller Gabrielsen.

På den andre banehalvdelen står det også en norsk jente, som har fått en sentral rolle i laget, nemlig Astrid Holstad Mjøen, som kom fra Byåsen i sommer.

– Hun er en god venstrehendt spiller og en hyggelig jente som vi kjenner ganske godt fra før. Dalfsen har vi sett på video i to kamper og er et lag som holder et godt, norsk eliteserienivå. Og da har vi jo sett at alt kan skje, sier Gabrielsen.

Dersom Glassverket blir nummer to i kvalifiseringen venter ZORK Jagodina (Serbia) i 3. runde i Cupvinnercupen. Dersom det blir en tredjeplass i turneringen møter Glassverket Vistal Gdynia (Polen) i samme runde, mens blir Glassverket sist i kvalifiseringen så blir det tur til Italia og Jomi Salerno allerede i 2. runde i Cupvinnercupen.

Av Peter Tubaas