• Kristin Nørstebø gir Line Bjørnsen noen gode råd før kampen mot Flint, som hun stod over på grunn av lårskaden.

Nørstebø tatt ut på landslaget igjen

07.09.15 // Glassverkets nye lagkaptein, Kristin Nørstebø, måtte sykle seg gjennom seriepremieren, men kunne i hvert fall glede seg over et landslagsuttak i forrige uke.

Skrevet av petertu

Glassverkets Kristin Nørstebø var blant Thorir Hergeirssons 17 utvalgte landslagskandidater som i forrige uke ble tatt ut til samlingen i Oslo 14. – 16. september.

– Det er veldig gøy å få sjansen en gang til. Jeg kunne jo ikke være sikker på at jeg skulle bli tatt ut og sjekket mailen litt oftere enn jeg pleier i forrige uke, sier Nørstebø til glassverketelite.no.

Nørstebø var naturlig nok skuffet over ikke komme på banen i noen av de to kampene mot Russland under samlingen i Gloppen i juli, men uttaket i september beviser at hun må ha levert varene på trening.

– Det var godt å få den bekreftelsen. Det er viktig å være med her, selv om det bare er treninger. Det er ikke så lenge til vi skal spille tellende kamper, sier hun.

For den 7. oktober er det første EM-kvalifiseringskamp mot Hviterussland. I Oslo skal laget drilles ordentlig fram mot den viktige kampen i Trondheim.

– Sånn jeg forstod det er det en samspillsamling, det vil si med mye håndballtrening, og det er jo kjempegøy. Når det ikke er noen kamper, er det fint at det blir en del spill på trening, for da får flere spille, sier Nørstebø.

De fleste la nok merke til at Kristin Nørstebø ikke var på banen med venstreslegga under storseieren mot Byåsen på lørdag. En strekk i fremre høyre lår, som hun pådro seg etter å ha vært litt for ivrig når hun trente eksplosive utfall, hindret henne i å spille åpningskampen. Hun oppildnet i stedet lagvenninnene fra en sykkel bak benken.

– Jeg angrer litt på at jeg tok den ekstra styrkeøkta, som ikke stod på programmet en gang. Jeg følte jeg hadde varmet opp godt nok, men det er vel umulig å gardere seg helt, så det er mulig det bare var uflaks, sier hun.

Med et rekordtett kampprogram passer det ikke særlig bra med skade nå, men Nørstebø håper snart å være på banen igjen. Kanskje allerede mot Tertnes på onsdag.

– Det er fortsatt ømt og stivt. Jeg håper selvsagt jeg kan spille allerede på onsdag. Men det er umulig å si i dag. Hvis ikke håper jeg i hvert fall å være klar til Champions League-kvalifiseringen i helgen.

Litt morsommere var det at Kristin Nørstebø for en uke siden ble valgt til ny kaptein i Glassverket. Hun utgjør nå kapteinsteam sammen med Pia Narvesen.

– Det var veldig hyggelig, og jeg gleder meg til å bidra enda mer i en ny rolle, sier Nørstebø.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Nørstebø selected for the national team
Kristin Nørstebø was once again nominated by national team coach Thorir Hergeirsson for the training camp in Oslo mid September.
– I must admit that I was checking my email more often than I normally do last week. Since I didn’t play any of the matches in July, I was really happy when I got the confirmation mail, Nørstebø says.
Another highlight of last week was when she was chosen to be the new team captain in Glassverket, in companionship with Pia Narvesen. The 25 year old was however prevented from leading the troops on the floor in the season opener against Byåsen. An unfortunate fitness session six days before ruined the first match of the season for the left handed back player.
– I really regret I took that extra fitness session, but I hope to be back on Wednesday against Tertnes, or at least for the Champions League-matches in the weekend, she says.