• Martina Thörn stopper en syvmeter fra Ida Marie Hernes i andre omgang.

– Jättestarkt

06.09.15 // Glassverkets nye, svenske stjerneskudd, Martina Thörn, var fornøyd med seg selv og med hva lagvenninnene leverte i årets første seriekamp.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverket): Da Martina Thörn stoppet det aller første skuddet til Byåsens største stjerne, Ida Alstad, etter knappe to minutter, var det et signal om hva bortelaget hadde i vente i Drammenshallen.

– Det var forløsende «skönt» å komme så godt i gang. Da jeg fikk en så god start, roet jeg meg ned, og da kunne jeg spille mer avslappet i resten av kampen, sier Martina Thörn til glassverketelite.no.

Medaljekandidaten Byåsen møtte rett og slett veggen da de var i Drammen på lørdag. Det tok fire minutter før trønderne skåret sitt første mål og ytterligere åtte før de skåret sitt andre.

– Forsvaret var stabilt, og jeg fikk den hjelpen jeg trengte. At vi holder dem under 20 mål må jo være godkjent, spesielt mot Byåsen. For min del føltes det bra. Jeg tok de skuddene jeg skulle, synes Thörn.

Glassverket slapp bare inn syv mål før pause, og sist drammenserne slapp inn så få mål før hvilen var da Oppsal fikk smake lilla magi i februar. I andre omgang var det jevnere i målprotokollen, men Glassverket kontrollerte hele veien.

– Spillet i seg selv bar preg av at det var en premiere. Vi hadde for eksempel ikke den farten vi pleier å ha i dag, mener Martina Thörn.

Selv kunne hun strekke i armene og juble over en redningsprosent på rundt 50 i sitt første møte med norske Grundigligaen.

– Martina leverte håndball av internasjonal klasse. Det er derfor vi hentet henne, og vi er veldig fornøyde med hva hun leverer. Hun kunne sikkert tatt enda et par skudd til om hun hadde kjent spillerne bedre, men dette er mer enn godkjent, sier Kenneth Gabrielsen.

Etter 14 minutter i andre omgang reddet Martina Thörn også en straffe fra Ida Marie Hernes. Da ledet Glassverket allerede 20-13.

Selv med et noe skadepreget mannskap fikk Glassverket en best tenkelig start på sesongen.

– Det er jättestarkt. Og vi spiller ikke i nærheten av vårt beste. Det lover godt for fortsettelsen. Nå skal vi vinne på onsdag mot Tertnes og forhåpentligvis prestere godt også neste helg, sier Thörn, som feiret seieren i går med besøk av gode håndballvenninner fra Västerås.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: – A strong performance
Glassverket’s new goalkeeper Martina Thörn was satisfied with her own performance and impressed with her team mates after the 31-18 victory against Byåsen on Saturday.
– I am really glad I had such a great start to the game. It calmed me down. Winning against Byasen was a strong performance by the team, even though we are not even close to our best level yet. The game itself was a typical season opener. We didn’t have the speed that we usually have today, Martina Thörn says.