• Kenneth Gabrielsen klarte ikke å vente med å se de to beste kampene fra Vestfjorden Cup mandag kveld (arkivbilde).

– Toppnivået er høyere enn i fjor

25.08.15 // Kenneth Gabrielsen hadde ikke vært hjemme mange minuttene før han kastet seg over høydepunktene fra Vestfjorden Cup på video.

Skrevet av petertu

Glassverket-treneren har vært to uker i Makedonia sammen med LK98 og var tilbake hjemme i Svelvik mandag kveld. Han kom raskt i Glassverket-modus igjen.

– Jeg så både kampen mot København og Tertnes i går kveld. Jeg måtte jo det. Det var så dårlig nett på hotellet i Skopje at det var umulig å få sett dem der, i tillegg til at det var knapt med tid til å tenke på Glassverket, sier Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Og filene fra de to kampene blir nok lagret i arkivet, for her var det håndball av ypperste Glassverket-merke.

– I de to kampene leverte vi veldig godt spill. Det er også beroligende å se at vi har et så høyt toppnivå. Det er faktisk høyere enn det var i fjor. Det er et resultat av at vi har jobbet hardt med å få bedre struktur i spillet vårt, sier Gabrielsen.

Glassverket slo København 29-22 i den første kampen og Tertnes 33-17 i den siste. De to kampene var lagets desidert beste i Vestfjorden Cup i helgen, som endte med en tredjeplass.

– Det var mye å glede seg over. Jeg noterer meg at Line Bjørnsen viser at hun blomstrer i to forskjellige roller, at Tiril Günther Merg er tilbake og kan skyte igjen og at Hege Bakken Wahlquist vet hvor målet står. Det er egentlig galt å bare nevne noen, for jeg er veldig fornøyd med at alle leverer på det høye nivået de pleier når de er på sitt beste, sier han.

I lørdagskampene mot Nordstrand og Oppsal var det ikke mye som fungerte, men Glassverket vant i hvert fall mot førstnevnte.

– Kampen mot Oppsal ble ikke filmet, og jeg forstod det sånn at mange var glade for det, ler Gabrielsen.

– Men jeg skal se kampen mot Nordstrand. Vi må regne med at det varierer litt fortsatt, men det er lov så lenge de svarer sånn som de gjorde mot Tertnes på søndag. Det er imponerende å mobilisere sånn etter den svake kampen mot Oppsal. Det viser at potensialet vårt er skyhøyt, slår treneren fast.

Gabrielsen var tilbake på håndballtrening igjen med Glassverket for første gang på over to uker tirsdag og startet med en evaluering sammen med Geir Oustorp av hva som har skjedd de siste to ukene.

– Det var veldig godt å være tilbake, og det så veldig bra ut på trening. Jeg har hatt veldig god kommunikasjon med Geir hele veien. Med han og de andre fysiske trenerne hjemme trenger ikke jeg være redd for å være borte. Jeg er ekstremt fornøyd med det arbeidet spillere og støtteapparat har lagt ned mens jeg har vært i EM, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Straight to (video) work
Kenneth Gabrielsen did not hesitate when he returned from the European Championship in Macedonia Monday evening.
– I had to watch the two matches against København and Tertnes yesterday. They serve as perfect examples of Glassverket’s top level. It is really good to be back, but with Geir Oustorp and the other trainers I do not have to be worried when I am away. I am really satistfied with the work they have layed down while I was away, coach Kenneth Gabrielsen says.