• Kenneth Gabrielsen var fornøyd med Line Ellertsens elleve mål i dag. Bildet er fra trening i Drammenshallen i juni.

Elleve mål av Ellertsen

22.08.15 // Line Ellertsen har skutt seg opp til fjerdeplass på toppskårerlista i EM etter nok en sterk kamp da LK98 slo Nederland lørdag kveld.

Skrevet av petertu

Med 39-29 i kampen om 11. plassen fikk Line Ellertsen og de norske u-jentene en verdig avslutning på et mesterskap hvor de gjerne skulle hatt en bedre plassering. VM-plassen røk også fordi Norge ikke ble topp ti.

– Det var surt at vi akkurat kom under grensen for å komme til VM, så det ble en lang kveld i går, men alle var der for hverandre. I dag er vi veldig glade for at vi klarte å komme tilbake og levere en skikkelig god kamp. Det er sterkt gjort, skriver Line Ellertsen i en melding til glassverketelite.no.

Vi kan glede oss over at Glassverket-spilleren var i fyr og flamme i kampen mot Nederland på lørdag, hvor hun skåret elleve ganger. Hun er dermed er oppe i 20 totalt mot hollenderne i dette mesterskapet.

– Etter kampen i dag synes jeg vi kan kalle Line Ellertsen for dagens gigant. Hun ble punktmarkert fra midten av første omgang, sier trener Gabrielsen.

Det sies nå at det kan bli VM-plass likevel, men det er i hendene på det internasjonale håndballforbundet. Og selv om mesterskapet ikke gikk helt etter planen for LK98 er det et klokere lag som reiser hjem på mandag, enn det som dro for 14 dager siden.

– Vi har lært enormt mye av EM og fått gode referanser for det videre arbeidet. Vi har en gjeng jenter som nå for alvor skjønner at det er mange andre nasjoner som trener og jobber bra, og at vi må hjem og heve oss på flere områder. Men vi vet at potensialet i laget vårt er stort, og det håper vi å se mer til om det skulle bli en VM-deltakelse likevel, sier LK98- og Glassverket-treneren.

Line Ellertsen er med sine totalt 58 mål på fjerdeplass på toppskårerlista i EM for 17-åringer. Hun er ikke altfor langt unna Veronika Galuskova fra Tsjekkia med 64 mål. Det er imidlertid fortsatt noen kamper igjen, så flere kan komme til å passere henne.

PS! Russland møter Danmark i finalen på søndag.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Ellertsen made life difficult for the Dutch
Line Ellertsen scores 11 goals when Norway defeated Holland with 39-29 in their last match of the tournament. The Norwegian youth team secured the 11th place with today’s win, but they just missed out on the world championship spot.
– We were really devestated that we didn’t make it to next years world championships. It was a long night, but we all supported each other. We are glad we managed to get back on track and get a nice win today instead, Line Ellertsen commments.