• Tap for Line Ellertsen og LK98 søndag. På bildet gjør hun tøyningsøvelser for skuldrene på samling i Drammenshallen i juni.

Ellertsen etter tapet mot Danmark: – Superkjipt

16.08.15 // Norge tok seg ikke til mellomspillet i EM, men er fortsatt med i kampen om VM-plass til neste år. – Nå er vi gira på å finne tilbake til spillegleden, sier Line Ellertsen.

Skrevet av petertu

I idrett skal ingenting være avgjort på forhånd, men basert på tidligere prestasjoner var Danmark skyhøye favoritter foran møtet med Norge søndag. LK98 måtte vinne med åtte mål for å nå mellomspillet.

– Det er bare å erkjenne at danskene var bedre enn oss på alt. Vi ble noen nummer for små, sier trener Kenneth Gabrielsen, etter at Danmark vant 37-17 i den siste kampen i innledende runde.

– Med både Ungarn og Danmark i gruppa visste vi det ville bli vanskelig, og jeg blir overrasket om ikke de to tar seg til semifinale i mesterskapet, legger han til.

For Line Ellertsen & Co var dette andre tapet på rad i det innledende gruppespillet og betyr at Norge ikke kommer til mellomspillet.

– Det har vært superkjipt med en sånn start på mesterskapet. Jeg synes alle de tre innledende kampene har vært ganske dårlige. Vi mangler spesielt samspill i forsvar, oppsummerer Ellertsen i en melding fra Makedonia.

Den 17 år gamle Glassverket-spilleren skåret to mål mot Danmark, men gjorde ikke like mye ut av seg som i de to første kampene.

– Det var ingen som markerte seg spesielt i dag, ikke Line heller, konstaterer trener Gabrielsen.

Ellertsen har slitt med skader i begge skuldrene hele dette året, og i tillegg hatt vonde knær. Hun stod over Ungdoms-OL bare noen uker tidligere av samme grunn.

– Det har vært litt stang ut for min del og tøffere å komme tilbake enn jeg trodde. Jeg forventer kanskje at skuddene skal være like gode og harde som før skaden, men det ser ut som jeg må være litt mer tålmodig, sier Ellertsen.

Norge må vinne mot Nederland på tirsdag og Portugal på onsdag for å sikre VM-plassen og få sjansen til å spille om en 9. plass i EM.

– Vi er gira på å finne tilbake til spillegleden, få flyt i spillet, rett og slett spille bedre håndball. Det blir fint å møte lag som er litt mer på vårt nivå, for vi må innrømme at Danmark var noen hakk opp i dag, sier rogalandsjenta.

Av Peter Tubaas

ENGLISH: Ellertsen: – A bad start
Norway were defeated 37-17 by a strong Danish team in the third match in the preliminary round of the Women’s 17 European Handball Championships on Sunday.
– We have had a really bad start in the tournament. Now we only want to find back to the joy of playing handball and simply perform better, says Glassverket youngster Line Ellertsen.
Norway face Holland and Portugal on Tuesday respectively Wednesday and need to beat both teams to qualify for next year’s World Championships.