• Line Ellertsen (nr 2 fra høyre) koste seg på utendørsrestaurant i Sæby onsdag kveld, sammen med Martina Thörn, Tiril Günther Merg, Celine Håkestad og de andre jentene.

Ellertsen til EM – med et lite forbehold

05.08.15 // Onsdag ble Line Ellertsen tatt ut i LK98-troppen som reiser til Makedonia neste uke, men først skal hun gjennom en skuldersjekk.

Skrevet av petertu

Stidsholt (glassverketelite.no): Rett før kampen mot FC Midtjylland onsdag fikk Line Ellertsen uttaket som bekreftet at hun blir med til EM i Skopje, med avreise tirsdag neste uke.

– Jeg er veldig glad for at jeg får være med denne gangen. Jeg fikk noen signaler på forhånd om at jeg ville bli tatt ut om skuldrene var greie, og det er de, sier Line Ellertsen til glassverketelite.no.

Vonde skuldre gjorde at Ellertsen måtte stå over Ungdoms-OL tidligere i sommer. Hun har disiplinert fulgt et opptreningsprogram gjennom sommeren. Og gått glipp av en hel del moro.

– Jeg har stått over tennis og strandvolleyball og sandhåndball, sånt som jeg liker å gjøre nå på sommeren. Jeg har vært nødt til å sitte å se på, men det har vært verdt det. Jeg har lyst til å bli frisk i skuldrene, sier hun.

Før hun setter seg på flyet grytidlig tirsdag morgen sammen med resten av LK98 skal hun imidlertid få sjekket skuldrene på Olympiatoppen. Men Ellertsen håper og tror at det går bra.

– Jeg kjenner at skuldrene er gode nå og veldig mye bedre enn for tre måneder siden, da jeg kom til Glassverket. Så jeg har god tro på at jeg får være med, sier bakspilleren.

Mandag spilte hun sin første kamp for Glassverket og onsdag var hun på banen igjen og tok et straffekast mot FC Midtjylland.

– Det har vært en lettelse å spille uten smerter denne uka. I åtte måneder har det vært vondt uansett hva jeg har gjort og hvor mye pause jeg har hatt. Det var vondt når jeg lå og sov også. Nå har jeg endelig ikke smerter lenger, og jeg spiller til og med kamper. Det er så herlig, smiler ungjenta.

Skuldrene til Ellertsen har blitt godt tatt vare på i sommer. Hun har fulgt et treningsprogram hun har fått av Sissel Gulaker Sandstrøm i Drammen Sportsklinikk, som er en samarbeidspartner for Glassverket.

– Sissel har gitt meg og veiledning og masse gode øvelser som har fungert veldig bra. I tillegg har jeg fått behandling hjemme hver dag i hele sommer av onkelen min, som også er osteopat. De to har hjulpet meg mye. Men jeg tar fortsatt hensyn under trening. Gjør det vondt går jeg over til noe annet, sier hun.

Norge skal møte Slovakia, Ungarn og Danmark i innledende kamper under EM i Makedonia, henholdsvis torsdag, fredag og søndag neste uke.

– Det betyr veldig mye å få være med på EM. Jeg skulle gjerne vært med dem til Georgia også, men da var det helt riktig at jeg ble hjemme. Nå blir det gøy å treffe gjengen igjen. Jeg gleder meg veldig, sier Ellertsen.

Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen er som kjent i trenerteamet til LK98, men det er én Glassverket-representant som mangler i troppen. Ane Hovland rakk ikke å bli klar igjen etter sitt armbrudd og mister sitt andre mesterskap på kort tid.

– Ja, det var utrolig synd. Hun hadde fortjent å være med på begge. Men jeg vet at Ane kommer sterkt tilbake igjen, sier Line Ellertsen.

Av Peter Tubaas

SHORT IN ENGLISH: Ellertsen selected for the national youth team
Glassverket talent Line Ellertsen is selected for the squad that will represent Norway in the European under-17 Championships in Skopje, in the Republic of Macedonia next week. But first, her shoulders will have to pass a physical test.
– My shoulders are much better now than when I joined Glassverket more than two months ago. I have stayed away from summer activities such as beach handball and tennis, received treatment daily and done exercises for my shoulders. This week I have played without pain for the first time in eight months. It means a lot to me to be joining my team mates again and to play for Norway in Macedonia, Ellerten says.