• Ane Hovland brakk armen søndag kveld.

Går glipp av Ungdoms-OL

29.06.15 // Ane Hovland brakk armen og går med gips etter uhellet i treningskampen med LK98 søndag kveld. Men hun håper å rekke EM i august.

Skrevet av petertu

Fredag ble Ane Hovland tatt ut i LK98-troppen som skal til Ungdoms-OL i Tblisi i Georgia om drøye tre uker, men søndag brakk hun armen i treningskampen mot Glassverket. Humøret er naturligvis deretter.

– Jeg har det ikke så veldig bra akkurat nå. Det er veldig surt å gå glipp av Ungdoms-OL, for det har gått så bra i det siste, og jeg har trent så hardt for det. Plutselig sitter jeg der med brukket arm, sier linjespilleren til glassverketelite.no.

Hovland har aldri hatt en så alvorlig skade før. Bruddet i det høyre benet i venstre underarm er også slik at hun risikerer å måtte operere.

– De var ikke helt sikre i går, men jeg tror jeg får vite hva som skjer i løpet av dagen. De sier at det kan gå fortere å komme tilbake da, så jeg håper nesten det blir operasjon, sier Hovland.

Svelvik-jenta hadde levert en god samling med LK98 på hjemmebane i Drammen, som startet mandag i forrige uke. Men mot et Glassverket-lag bestående av elite- og juniorspillere søndag kveld gikk det galt etter bare syv minutter.

– Vi var to spillere som skulle krysse hverandre, men så snublet jeg i beina hennes og fikk en annen spiller oppå meg. Jeg skulle ta meg for og landet helt feil på armen. Det var et uhell som kunne skjedd hvem som helst. Jeg var bare på feil sted til feil tid. Og jeg skjønte da jeg satt på legevakta og så på armen, at her er ikke alt som det skulle, forteller Hovland.

17-åringen er blant de ferskeste spillerne i elitetroppen til Glassverket og har tatt lange steg det siste året. Hun ble tatt ut på landslaget for første gang etter nyttår i år og var med på sin første turnering i mars, da Norge kvalifiserte seg til EM for 16-17-åringer. Mesterskapet i Makedonia går av stabelen i august.

– Jeg er gira på gjøre det jeg kan for å bli klar til EM. Det er cirka seks uker igjen, og jeg har veldig lyst til å være med. Jeg har veldig bra støtteapparat rundt meg, både på trening og hjemme, så jeg håper opptreningen går så fort som mulig, sier Hovland.

Av Peter Tubaas