• Trine Bronsta viser vei på golfbanen tidligere i dag , med Monica Iversen og Guro Rundbråten i bakgrunnen.

Slo et slag for lagfølelsen

20.06.15 // Treffsikre var de kanskje ikke, men en runde golf var et populært innslag på nok en hard dag med teambuilding for Glassverket-spillerne.

Skrevet av petertu

Svelvik (glassverketelite.no): Skoger golfbane ble et pusterom for spillerne på dag to av årets teambuilding. Etter en kort natts søvn startet dagen med tre timer intensiv sykling fra Vikersund.

– Det er nok ikke en helt optimal opplading til å spille golf, men det var gøy å se at de koste seg på banen. Jeg tror mange synes det var greit å gjøre noe som ikke var så fysisk, i en så hard teambuilding, sier Trine Bronsta, som har vært aktiv golfspiller i flere år og organiserte besøket på sin «hjemmebane».

Sola stekte i Sande lørdag formiddag, og det gikk bokstavelig talt helt rundt for enkelte. Emilie Christensen stod for dagens mest spektakulære slag.

– Jeg hadde litt press på meg siden vi hadde så dårlig tid. Jeg skulle skyte alt jeg hadde – uten særlig fotfeste på det fuktige gresset. Da gikk det litt over stokk og stein, men jeg er fornøyd med svingen, ler Christensen.

Etter golfspillingen syklet spillerne videre til Sandehallen, hvor karate med innlagt styrketrening stod på menyen. Deretter ble spillerne delt opp i tre lag for temposykling de 20 kilometerne til Svelvik, hvor teambuildingen ble avsluttet med saftig motbakkeløping. Punktum for de to dagene settes lørdag kveld med grilling hjemme hos trener Kenneth Gabrielsen.

– Teambuildingen har vært tøft både fysisk og mentalt, så det kan ikke bli bedre enn å avslutte en sånn helg med grilling sammen. Det har vært to intensive dager, og da kommer man raskt nærere hverandre. Jeg føler jeg har kommet bra inn i gjengen, sier Glassverkets nye målvakt Martina Thörn.

Spillerne fikk ikke mer enn fem timer søvn etter den intense dag én under teambuildingen. Totalt ble det 12 timer sykling i løpet av 29 timer, i til dels svært tøft terreng.

– Vi har kanskje ikke helt skjønt hva vi har vært med på ennå. Humøret går veldig opp og ned når det blir så intensivt. Nå er vi bare slitne og sultne. Men det kommer helt sikkert til å gå opp for oss når vi får hvilt ut. Vi har gjort masse greier som er sykt kult, – og vi har gjort det sammen. Det kommer vi til å få mye igjen for utover sesongen, smiler Eline Rikartsen.

Glassverket skal trene én uke til, før det blir ferie for spillerne, eller sagt med andre ord: Fire uker med egentrening før sesongoppkjøringen starter for fullt i slutten av juli.

– Dette har vært veldig bra, og jeg er utrolig fornøyd med innsatsen. Spillerne har fått kjenne på hele følelsesregisteret i helgen, fysiske og mentale oppturer og nedturer og ikke minst skikkelige adrenalinkick. Det er akkurat det som er hensikten, og nå har vi lagt et grunnlag for alt det spennende som skal skje til høsten, sier trener Kenneth Gabrielsen.

I løpet av 29 timer tilbakela spillerne over 160 kilometer og 2000 høydremeter bare ved hjelp av sin egen muskelkraft. Det aller meste var sykling, men det var også noe løping og gåing.

PS! Bilder fra teambuildingen på vår Facebook-side!

Av Peter Tubaas