• Hoppet i det: Guro Rundbråten og de andre jentene svevde over Kjøsterudjuvet fredag.

Spillerne trosset høydeskrekken

20.06.15 // Adrenalinet fikk fritt spillerom på årets teambuilding, hvor Glassverket-spillerne blant annet kastet seg ut i det mer enn 60 meter høye Kjøsterudjuvet.

Skrevet av petertu

Vikersund (glassverketelite.no): Etter nøyaktig tolv timer smekkfulle av tøff fysisk og mental aktivitet trillet Glassverket-spillerne inn på tunet til familien Rundbråten i Vikersund. Første dag av teambuildingen ble avsluttet med en strabasiøs tur gjennom skogen fra Årbogen til Vikersund.

– Det er utrolig deilig å være framme. Jeg tror alle er veldig klare for varme og litt mat nå. Det ble en lang og tung tur over skogen, hvor vi måte bære syklene ganske mye. Jentene har vært utrolig flinke, det har omtrent ikke vært klaging, smiler en sliten men fornøyd Kristin Nørstebø etter ankomst 15 minutter over midnatt.

Noen timer tidligere på dagen stod de bokstavelig talt på kanten av stupet – og kastet seg uti. Det beviste spillerne en etter en da teambuildingen startet fredag ettermiddag.

– Det var moro. Det kilte bra i magen. Jeg hadde bestemt meg, men det betyr at jeg ikke var livredd. Jeg har et snev av høydeskrekk, eller urinstinkt, som de kalte det der oppe, sier Guro Rundbråten etter å ha svevd 60 meter over steinura i Kjøsterudjuvet.

Spillerne hadde syklet fra Drammenshallen til det berømte landemerket Åssiden og gikk en alt annen enn enkel løype opp den 10.000 år gamle ravinen. Deretter måtte de fire seg over juvet, 20 meter bredt, 60 meter rett ned. Deretter rappellerte de seg ned til bunnen av juvet litt lenger opp.

– Dager som denne gir oss noe å prate om resten av sesongen. Jeg var med første gangen i fjor, og jeg følte jeg kom mye nærmere alle jentene. Teambuilding er viktig for alle de nye, men også vi andre blir mye mer kjent, sier Kari Brattset.

Da spillerne trodde det verste var over, hadde de fortsatt det verste foran seg. Nå skulle de ikke bare fire seg over, men regelrett ta fart og kaste seg ut i juvet.

– Jeg er skikkelig imponert, alle fullfører og er utrolig tøffe. Det står spesielt stor respekt av de som har høydeskrekk. Jeg er heldig som ikke har det, sier Brattset

Som de fleste andre stod Line Bjørnsen svært spent og så på den ene etter den andre forsvant over kanten med et frydefullt rop.

– Det verste var å stå og se alle gjøre det før deg. Dette har vært det skumleste i dag. Da alt var klart for å hoppe, så tenkte jeg ikke lenger, jeg måtte bare få det overstått, sier nykommeren.

– Jeg synes jeg var så lenge i lufta før jeg ble tatt av tauet. Det virket som det gikk fortere med de andre. Jeg følte jeg bare svevde og svevde, smiler Bjørnsen.

– Jeg klarte ikke å nyte utsikten noe særlig. Jeg tror ikke jeg tenkte så mye heller. Jeg bare gjorde det, legger junior Sofie Tangen Syvertsen til.

Tiril Günther Merg gikk glipp av fjorårets teambuilding på grunn av sin akillesskade, men fredag var hun med på den samme moroa som resten av jentene. Heller ikke hun nølte da hun fikk sjansen til å kaste seg ut over avgrunnen.

– Jeg var veldig spent, men var egentlig ikke i tvil. Jeg vet at mamma ville gjort det, for hun er helt vill etter sånne ting, så da kunne ikke jeg være dårligere, ler Günther Merg.

Etter å ha beseiret juvet og høydeskrekken, var det sykling ned Aronløypa som stod på menyen. Downhill-sykling er ikke for pyser og det gikk unna i de stupbratte slalombakken, som er tilrettelagt for sykkel på sommerstid.

De aller fleste fikk med seg all moroa i dag, men korsbåndskadde Guro Rundbråten hadde følge av skadeplagede Monica Iversen og Pia Narvesen i følgebilen.

– Det er jo veldig kjedelig å ikke være med på alt det de skal gjøre. Alle vi som sitter bilen ville heller vært med dem på alt det morsomme de gjør. Men vi har i hvert fall fått med oss noe, smiler Rundbråten, som er vant til lange svev i hjembygda Vikersund, hvor kvelden endte for Glassverket-jentene.

– Det var veldig hyggelig at vi kunne invitere hele laget hjem til oss. Vi har god plass og det er veldig fredelig, så jeg vet spillerne kommer til å sove godt etter all syklingen i dag, sier hun.

Av Peter Tubaas