• Da Malin Tollefsen (tv) satte inn vinnermålet i juniorfinalen i Glasscup i fjor var Ine Egeland raskt på plass for å gratulere.

Glasscup: – Alle var helt ville

23.04.15 // I fjor vant de Glasscup etter et drama av de sjeldne, men i år er de ikke med fordi de spiller en enda viktigere turnering for et annet lag – men med mange av de samme spillerne.

Skrevet av petertu

Forvirret? Det er ikke så rart. For etter at Strømms hadde slått Glassverket i den eldste jenteklassen i Glasscup i 2014 meldte store deler av laget overgang til de lilla, etter en avtale mellom klubbene.

I helgen er det endelig Glasscup igjen!

Men la oss først spole tilbake til finalen, den 28. april i 2014. Dette er håndballdramatikk på sitt beste. Glassverket ledet med ett mål, men ble tildelt en tominutter på tampen av kampen. Strømm utliknet til 15-15 straffekastet i siste sekund. Det hele måtte avgjøres på «sudden death». Ballen havner hos venstrekant Malin Tollefsen, og Strømm avgjør i første forsøk

– Det var helt vilt. Jeg skjønte ikke at jeg hadde skåret. Jeg så ingenting, for det var en forsvarsspiller i veien. Plutselig hører jeg masse jubel, og når jeg reiser meg er alle helt ville. Det var en veldig god følelse, minnes 15-åringen.

Ballen føk mellom beina på målvakt Marte Langeli, som spiller på J18-laget til Glassverket og som har fått sjansen på elitelaget i år (mer om henne et annet sted i avisen). Ine Egeland var den første som kastet seg rundt halsen på Malin etter at ballen hadde gått i mål.

– Det var helt sjukt å se den ballen gå inn. Det kokte helt over for meg da Malin skåret det målet. Jeg ble så glad, ler Ine Egeland.

Som om ikke det var nok besto det talentfulle Strømm-laget i all hovedsak av 98- og 99-spillere, det vil si at de var litt yngre enn spillerne på Glassverket.

– Vi hadde spilt mot Glassverket 97 før og visste hvor god keeper de hadde og hvor godt lag det var. Når vi visste at vi skulle møte dem i finalen, var vi ganske nervøse. De var favoritter, og det var jo deres «hjemmecup», så det var stort å vinne, sier Egeland.

– En gal gjeng

Allerede før Glasscup var det klart at Strømms jenter skulle melde overgang til den nye juniorsatsingen til Glassverket.

– Det var jo litt spesielt, for vi hadde spilt i Strømm så mange år og hadde et veldig godt miljø. Men vi har klart å opprettholde det miljøet i Glassverket. Vi ble meget godt tatt imot og fikk gode trenere, sier de to jentene.

Sammenslåingen var nødvendig for å gi alle de gode spillerne et enda bedre tilbud for å utvikle seg videre.

– Vi visste det ville bli et bra lag, og alle er glad for at det ble sånn. Treneren vår, Espen Rødevand, har utviklet både enkeltspillere og laget, slik at det nå er mer flyt og at vi får brettet ut spillet mer, forteller de.

Sosialt går det meste på skinner for laget som består av Svelvik- og Åskollen-jenter og noen fra resten av Drammen.

– Vi er en gal gjeng, som har de samme interessene og som går veldig godt sammen, ler Ine og Malin.

Bring i stedet for Glasscup

Juniorsatsingen har alt gitt resultater. For Glassverkets J16-lag, hvor mange av spillerne kommer fra finalelagene i Glasscup i fjor, har vært blant de beste lagene i den landsdekkende Bringserien. De har til og med skrevet historie som det første laget fra Glassverket som har tatt seg helt til finalerunden i et nasjonalt sluttspill.

– Det gleder vi oss veldig til. Det er helt sykt at vi er med der. Det viser hvor bra vi har utviklet oss. I starten slet vi med å slå de lagene vi senere har slått i Bring. Vi gleder oss kjempemasse, men vi møter tøff motstand i NitHak og Byåsen, sier Ine Egeland.

Bringsluttspillet er det nærmeste man kommer et norgesmesterskap for 16-årslag.

– Det er litt kjipt å gå glipp Glasscup, for det er et av vårens høydepunkt. Men når vi vet hva vi skal være med på så går det bra. Vi har trua og tror vi kan gjøre det bra i Bring om vi holder hodet kaldt, sier Malin Tollefsen.

Av Peter Tubaas

Saken er hentet fra Glasscupavisa – laget av Byavisa Drammen.