• Marit Breivik fulgte engasjert med på landslagstreningene i Drammenshallen i forrige uke, med Julia Gellein Vangen og Emilie Christensen i bakgrunnen.

– Ta små steg, få med hele klubben

24.02.15 // Vår meritterte landslagstrener Marit Breivik er imponert over Glassverkets tabellposisjon, og her deler hun sine råd for hvordan klubben skal utvikle seg videre.

Skrevet av petertu

Drammen (glassverketelite.no): Marit Breivik var i Drammenshallen sist uke da landslagsaktuelle spillere og rekruttlandslaget var på samling. Vi spurte henne hva som skal til for at klubben skal etablere seg som et topplag – og hvordan utvikle seg videre derfra.

– Det er viktig å ta små steg og få med seg hele klubben, fra spillere til ledelse. Jeg ville brukt litt tid på å finne ut hva vi har gjort bra for å havne der vi er – og gjøre mer av det. Og deretter sette noen nye delmål, hvis man for eksempel har som ambisjon å gå til topps i serien eller ta nye steg ut i Europa, sier hun til glassverketelite.no.

Må sette mål sammen

Lagbyggeren Marit Breivik er naturligvis opptatt av at målsettingsprosessen er noe man gjennomfører sammen.

– Man må ha en åpen diskusjon om det og bli enig i fellesskap om hva man ønsker å oppnå. Alt må henge sammen, økonomi, administrasjon, spillerstall og slike ting. Det viktigste er kanskje at man er mange nok folk i klubben som har lyst på å nå de målene man setter seg, sier hun.

– Og det er alltid spennende med hvilke spillere som blir og hvilke som går. Det er både viktig å beholde spillere og se på om det er mulig å forsterke stallen, men det må alltid være bærekraftig, legger hun til.

I skrivende stund er Glassverket på 2. plass i Grundigligaen. Selv om Marit Breivik ikke ser like mye klubbhåndball som da hun var landslagssjef, har hun ikke unnlatt å legge merke til fremgangene til Glassverket.

– Det er en imponerende tabellposisjon Glassverket har. Det ser veldig lovende ut akkurat nå. Og Glassverket har fortsatt et ungt mannskap, og jeg vil tro mange av dem kunne tenke seg å finne ut hvor god det er mulig å bli, sier hun.

Møtte Glassverket i cupfinalen

Men det er ikke første gangen Glassverket gjør det skarpt på en nasjonal arena. I sine glansdager som spiller møtte Marit Breivik og Skogn stadig Glassverket til dyst. Ett minne har brent seg inn i hukommelsen.

– Ja, det var da vi tapte cupfinalen her i Drammenshallen. Jeg husker jeg hadde vært syk lenge, var i dårlig form og ikke bidro noe særlig i den finalen. Det er aldri artig å tape, men Glassverket var bedre enn oss. Men Skogn vant finalen før og etter, minnes hun.

– Jeg husker også vi spilte i noe som het Travhallen, på betonggulv. Det var litt andre forhold den gangen, smiler hun.

På landslaget spilte hun også sammen med en rekke lilla profiler og mange av navnene tar Breivik på sparket.

– Jeg husker ikke alle navnene, men Turid og Susanne Smedsgård husker jeg jo. Og Torill Iversen, Gunn Moe og Wenche Wensberg. Det var sikkert noen til. Liv Fauske var jo der, men det var litt før min tid, sier hun.

Marit Breivik ønsker nye lag velkommen i toppen og synes det er fint at Drammen er tilbake på kartet i kvinnehåndballen.

– Drammen har alltid vært en håndballby med et håndballinteressert publikum. Jeg har spilt mange landskamper her selv og sett mange herrekamper her. Så det er artig at Drammen også har fått et kvinnelag i toppen på kvinnesiden. Nå blir det spennende å se om Glassverket klarer å bygge en klubb som er stabil over tid, sier hun.

Av Peter Tubaas