• Spillerne ladet batteriene hjemme hos Trine Bronsta før Vipers-kampen.

Snøbadet seg til seier

26.01.15 // Trine Bronsta inviterte like godt hele laget hjem på spakveld før den viktige kampen borte mot Vipers.

Skrevet av NTH

Kristiansand (glassverketelite.no): Før harde konsonanter vant mot bløde konsontanter i går, ladet Glassverket opp hjemme hos Trine Bronsta, med lunsj, badstu, utendørs boblebad og snøbad.

– Vi trenger å gjøre ting utenom håndballen også. Da kan vi snakke om litt andre ting og bare være sosiale sammen. Det gjør oss sterkere ute på banen, mener Trine Bronsta.

Det så i hvert fall sånn ut mot Vipers, hvor det smalt skikkelig fra Glassverket fra start. Vipers klarte bare å skåre sju ganger før pause.

– Det var kjempehyggelig, og klart det har en veldig positiv effekt . Vi pleier å ha en del sosialt samvær sammen. Badstu, jacuzzi blir i hvert fall aldri feil, ler Kari Brattset.

For det viste seg å være de helt rette ingrediensene i oppladningen til det som skulle bli en magisk helaften i Vipers ”badeland” Aquarama.

– Vi blir jo tryggere på hverandre når vi klarer å kople av sammen utenom håndballbanen også. Jeg tror det har en innvirkning. Du så jo hvordan stemningen var i laget på søndag, sier Hege Bakken Wahlquist.

Og østfoldingen og vestlendingen var blant de som dristet seg ut for å snøbade på det som var en bitende kald lørdag i Drammen.

– Ja, vi måtte uti en tur. Det var gøy det. Men vi var ikke lenge uti, og vi stakk rett inn i badstua eller i boblebadet igjen, sier Brattset.

Og nedkjølingen hjalp ikke Vipers så mye, for Glassverket-spillerne var brennhete på Sørlandet.

– Hehe, det var bra temperatur ute på banen, ler Brattset.

Der fikk 1800 tilskuere, for øvrig ny tilskuerrekord, se formlaget Vipers stange og stange i betongmuren til Glassverket.

– Publikum ble bare stillere og stillere, men vi ble mer og mer gira, sier strekspilleren.

– Det er sjelden jeg har sett hele troppen så gira, inklusive oss som var med rundt laget, sier trener Kenneth Gabrielsen.

– Det viser hvor mye energi vi produserer sammen når alle er ”på”. At jentene finner på ting i fellesskap, når de ikke er i hallen, er en styrke for oss. All ære til dem for det, sier Gabrielsen.

Lunsjen og spaoppholdet hos familien Bronsta toppet en allerede god treningsuke for Glassverket-jentene. Trine Bronsta hadde foreslått en spakveld hjemme hos seg dersom det ble seier mot Halden.

– Det ble litt utsatt litt, og så fant vi ut det var en fin ting å gjøre lørdag etter trening, før vi skulle til Kristiansand, forteller hun.

Hun er også i sosialkomiteen i Glassverket sammen med Tiril Günther Merg, Jeanett og Veronica Kristiansen og har allerede andre planer på gang.

– Ja, selv om vi kjenner hverandre godt gjennon trening, er det viktig å gjøre noe ved siden av. Vi blir mer sammensveiset, og det blir vi ikke noe dårligere håndballspillere av, smiler hun.

Av Peter Tubaas