• Veronica Kristiansen skåret åtte mål mot Vipers i kveld.

– Vi vant for Sissi

25.01.15 // Glassverket leverte en maktdemonstrasjon med 27-19 borte mot Vipers. Dramatikken kom et annet sted enn ventet.

Skrevet av NTH

Kristiansand (glassverketelite.no): Glassverket fikk en kanonstart på kampen og hadde akkurat gått opp til 7-3 ved Kari Brattset etter tolv minutter da målvakt Sissi Karlsson fikk epileptisk anfall på benken.

– Det var skikkelig ekkelt. Jeg har sett epileptisk anfall før, og det ser aldri bra ut. Men når man vet hva det er, vet man heldigvis at det går bra. Det ble bare enda viktigere for oss å vinne kampen og støtte Sissi. Denne seieren var for henne, sier Kari Brattset.

– Vi ble veldig bekymret. Jeg har spilt med en klump i halsen i hele kveld. Det var godt å høre i pausen at det gikk bra. Det er ikke gøy å se en lagvenninne ha det sånn. Jeg har jobbet med barn som har epilepsi, og selv om man har sett det før, er det alltid tøft når det skjer, sier Kristin Nørstebø.

Lagleder Knut Johansen ble med Sissi Karlsson på legevakta for å ta en sjekk for sikkerhets skyld før Glassverket begynte på hjemturen.

– Det har heldigvis gått bra med henne. Hun ble godt tatt hånd om av medisinsk personell på arenaen. Nå venter vi bare på en sjekk hos en lege og så blir vi etter planen med bussen hjem, sier Johansen på telefon fra legevakta.

På banen ble det aldri den dramatikken man ventet i toppoppgjøret i Aquarama. Glassverket gikk opp i 4-0 og holdt nullen til det var spilt mer enn åtte minutter og Vipers hadde tatt sin første timeout.

– I dag så vi at det lønner seg å være godt forberedt. I dag var vi best på alt, sier trener Kenneth Gabrielsen, som har hatt en god følelse hele helgen.

– Allerede i går var jeg ganske sikker på seier. For første gang i min tid som Glassverket var jeg helt overbevist på forhånd. Jeg var sikker på at motstanderen måtte spille langt over evne for å slå oss.
Fokuset på treningene har vært helt enormt. Jeg er skikkelig imponert over jentene. Hele stallen står bak denne seieren, og det er det kollektive som gjør at vi er så gode, sier treneren.

Glassverket ledet med syv mål allerede til pause, og gikk rett opp til ni etter pause. Vipers klarte aldri å finne ut av forsvarsspillet til de, for anledningen, hvitkledde Glassverket-spillerne.

– Dette var en maktdemonstrasjon fra vår side. Vi har aldri stått så bra bakover før. Det viser seg at det lønner seg å stå bra i forsvar. Selv om vi skårer 27 mål, så sliter vi for å få de målene. Noen angrep er bra, andre ikke så bra, sier Kristin Nørstebø.

– Forsvarsspillet var enormt bra. Det er der grunnlaget legges. Og Guro Rundbråten storspilte i mål igjen. Vi må jobbe med uttellingsprosenten vår, men det vet jeg vil utvikle seg, sier Gabrielsen, som, i likhet med alle andre, var opptatt av Sissi Karlsson etter kampen.

– Det er ikke noe gøy når sånt skjer, og det satte en støkk i alle. Hun har aldri hatt anfall i Glassverket, men vi har hatt det i bakhodet hele tiden. Heldigvis går det bra med henne, sier Kenneth Gabrielsen.

Toppskårer ble Veronica Kristiansen som var skikkelig på hugget og banket inn åtte mål mot gamleklubben, selv om det ikke er så mange spillerne igjen siden hun var der. Hun var også preget av det som skjedde med Glassverket-målvakten.

– Det var veldig guffent. Jeg måtte snu meg vekk. Det er godt å høre at det gikk bra med henne. Vi tenkte på henne gjennom kampen og vant for henne i dag, sier Veronica Kristiansen.

Kampfakta: Vipers – Glassverket 19-27 (7-14/12-13)
Grundigligaen 1415. Aquarama (Kristiansand), søndag 25. januar 2015, kl 1800.

Tilskuere: 1852
Glassverket: Guro Rundbråten, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 1, Veronica Kristiansen 8, Mina Gustavsen, Pia Narvesen, Renate Saastad Sømme 2, Emilie Christensen 1, Julia Gellein Vangen 1, Trine Bronsta 1, Eline Rikartsen 1, Jeanett Kristiansen 6, Charlotte Kristiansen, Hege Bakken Wahlquist 3.
Toppskårere: Thorey Rosa Stefansdottir, Vipers 5 og Veronica Kristiansen, Glassverket 8.
Tominuttere: Vipers 1, Glassverket 2.
Gule kort: Vipers 1, Glassverket 2.

Neste kamp: Glassverket – Nordstrand, Grundigligaen, Drammenshallen (Drammen), onsdag 4. februar 2015, kl 19.00.

Av Peter Tubaas