• Kenneth Gabrielsen gir sine instrukser på treningen lørdag.

Viktig og vrient mot Vipers

24.01.15 // Glassverket hadde full kontroll i hjemmekampen, men regner med tøffere motstand på bortebane mot sørlendinger i form.

Skrevet av NTH

Åskollen (glassverketelite.no): Glassverket finpusset taktikken i GIF-hallen lørdag formiddag og er klare til innsats i Aquarama, søndag kl 18.00.

– Vi må spille vårt eget spill. Vi vet at det er godt nok. Hvis vi er «på» og spiller så godt vi vet vi kan, skal Vipers få nok å henge fingrene i, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket vant med hele elleve mål mot Vipers i tredje serierunde i september.

– Det var ekstremt bra, samtidig som det er mye vi kan rette på i den kampen også. Vi har utviklet oss mye siden da, men det vet vi at Vipers også har gjort, sier treneren.

Etter oppstarten har Glassverket vunnet de to kampene mot Halden og Storhamar, mens det ble tap mot Larvik for ti dager siden.

– Sett i ettertid synes jeg kampen mot Storhamar sist var veldig god. Det er et lag som har kvaliteter som få andre i eliteserien, så det var sterkt å vinne med fem mål der.

Sørlendingene har hatt en god start på året med tre seirer av tre mulige, sist en sterkt borte seier mot Tertnes og før det hjemmeseirer mot både Byåsen og Stabæk. De er nummer fire på tabellen.

– Jeg har veldig respekt for den jobben de har gjort i Vipers de siste månedene. De har hatt en fin utvikling i alle faser av spillet og begynner å likne på det alle forventet før seriestart, sier Gabrielsen.

Vipers er det laget som har skåret færrest mål på Glassverket i år, inklusive Grane i cupen og bunnlaget Stabæk.

– De mente de hadde totalkollaps i Drammenshallen, så da regner jeg med at de har mye mer å komme med denne gangen. Alt tyder på at de er sterke nå. De var og er en medaljekandidat og vet at de bør slå oss på søndag for å være med i kampen om edelt metall, sier Glassverket-treneren.

Ankelplagede Emilie Christensen har trent som normalt de siste par dagene, noe som betyr at alle spillerne er tilgjengelige før reisen til Kristiansand.

– Vi satser på at alle får en god oppladning og fortsetter å prestere som vi har gjort og kanskje enda bedre. Vi vet det blir en tøff kamp i morgen, men vi presterte veldig bra på bortebane i fjor, og vi liker å spille jevne kamper med nerve, spesielt hvis vi vinner til slutt, smiler Pia Narvesen.

Fem siste seriekamper:

Vipers: S-S-S-T-U
Glassverket: S-T-S-U-S
Siste kamp først.

Siste møter med Vipers:
2014 14/9 S 25-14 (GL, Drammenshallen)
2014 2/3 T 25-26 (PL, Drammenshallen)
2013 17/11 S 23-21 (PL, Aqarama)
2013 6/3 S 29-26 (PL, Drammenshallen)
2012 10/11 T 17-23 (PL, Karusshallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas