• Matilde Johansen skåret flittig i Skogn i helgen (arkivfoto).

Full pott for J16 i Skogn

19.01.15 // Det ble maks uttelling for J16-laget i helgens Bringrunde i Nord-Trøndelag.

Skrevet av NTH

Akkurat som i hjemmerunden i desember tok Glassverkets 16-åringer samtlige seks poeng i Bringserien denne helgen.

I den siste kampen var imidlertid Glassverket i trøbbel med 3-8 mot Levanger. Trener Espen Rødevand måtte finne fram det grønne kortet etter tolv minutter. Men etter timeouten var det kort prosess i Skognhallen.

– Vi var uvanlig slappe bakover, og det så ut som vi trodde det skulle gå av seg selv. Men vi gjør noen bytter og legger om til 5-1-forsvar og slapp ikke inn flere mål den omgangen, forteller treneren til glassverketelite.no.

Det stod 9-8 til Glassverket til pause. I målprotokollen førte Matilde Johansen (7), Stine Opseth (6), Anna Brekke (5) an. Og en av de som hadde kommet innpå etter timeouten, troppens yngste, 14 år gamle Aylin Sahin, markerte seg også.

– Keeperne har vært gode i hele turneringen. Til å være så ung har Aylin en fantastisk bra mentalitet og gjør det hun skal gjøre i mål. Andre omgang var helt fantastisk av laget, og forsvarsspillet var overlegent. De måtte bare våkne. I Bring møter vi gode lag uansett hvor vi er. Vi kan tape for alle, men vi kan også vinne mot alle, sier Rødevand etter 27-16 mot Levanger.

I helgens andre kamp ble det samme sifre mot Tjølling, etter at blant annet Ane Hovland skåret ni, Ine Egeland seks og Anna Brekke fem.

– Det var en jevnspilt første omgang hvor vi ledet med tre, og så var vi mye bedre enn dem i andre omgang. Det går først og fremst på forsvarsspillet. Etter pause bare drar vi rolig i fra. Dette var den beste prestasjonen i helgen, sier treneren.

I den første kampen vant Glassverket 27-13 mot Nessegutten. Hovland skåret ti ganger og Matilde Johansen fem.

– Mot Nessegutten startet vi litt smånervøst framover, selv om vi stod godt bakover. Det var en jevnspilt første omgang her også, men vi fikk et lite forsprang til pause. Jeg synes vi har kontroll, men har for dårlig uttelling framover. I andre omgang løsner det ordentlig, sier Rødevand.

Ane Holand ble mestskårende for Glassverket i helgen med 19 mål i de to lørdagskampene, pluss ytterligere to i den siste hvor hun spilte mye mindre.

– Hun bare bekrefter at hun er i form og en sterk kandidat til neste uttak på LK98. Jeg hadde i hvert fall satset på henne på landslaget, sier Rødevand om Hovland som har hevet seg spesielt i forsvarsspillet i det siste.

Samtidig er Ane Hovland nummer tre på toppskårerlista i avdeling 1 i Bringserien med 60 (60 uten 7m) mål, bak Hedda Kleiberg Sømme (76/63) fra Randaberg og Henny Ella Reistad fra Stabæk (65/60).

Å skåre nøyaktig 27 mål i tre kamper på rad og slippe inn 16 i to av dem er ganske godt gjort.

– De var jo synd vi ikke slapp inn tre mål til i den første kampen mot Nessegutten. Da hadde vi fått det samme resultatet i alle tre kampene. Det hadde vært spesielt, humrer Espen Rødevand.

Neste runde arrangerer Tømmerholt i Wilhelmsenhallen på Nøtterøy. Foruten vertene møter Glassverket Stord og Kongsvinger. Etter tre runder og ni kamper ligger Glassverket over streken, fire poeng bak tetlagene Bjarg, Sarpsborg og Gjøvik, som ennå ikke har tapt. Det er fire poeng ned til neste lag på tabellen.

Kampene i Skognhallen:
18/1 1130 Levanger – Glassverket 16-27 (8-9)
Toppskårer Glassverket: Matilde Johansen 7
17/1 1630 Glassverket – Tjølling 27-16 (12-9)
Toppskårer Glassverket: Ane Hovland 9
17/1 1330 Nessegutten – Glassverket 13-27 (6-10)
Toppskårer Glassverket: Ane Hovland 10

Av Peter Tubaas