• Renate Saastad Sømme banket inn mål etter mål da hun kom inn mot Storhamar.

Renate viste vei

18.01.15 // Da Glassverket trengte det som mest kom Renate Saastad Sømme på banen som et fyrverkeri da Storhamar ble slått 30-25 søndag kveld.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Det kom noen tårer etter seieren, og det var ikke rart Renate Saastad Sømme var rørt, etter å nærmest ha avgjort kampen på egenhånd.

– Det er herlig å vinne igjen og naturligvis veldig deilig å vise alle hva jeg kan. Det betyr mye for meg å lykkes som bakspiller. Det er der jeg er best, sier Renate Saastad Sømme, som har tilbragt mye tid på venstre kant og som selvsagt gjerne skulle vært mer på banen.

Glassverket ledet komfortabelt med fem mål til pause og gikk opp til seks rett etterpå, men da skytterne Betina Riegelhuth, Maja Jakobsen og Tonje Enkerud begynte treffe blink tok det ikke lang tid før det var bare to mål mellom lagene.

Da Renate Saastad Sømme kom inn på 19-17 etter 13 minutter i andre omgang fikk hun i oppgave å være merke på Jakobsen. Det var effektivt, og enda bedre var det at hun skåret gang på gang da Glassverket var i angrep. Sensasjonelle syv mål på litt under 14 minutter.

– Jeg synes jeg gjorde det greit. Det var deilig å klare å gripe den sjansen når jeg fikk den, smiler hun.

Trener Kenneth Gabrielsen synes Saastad Sømme gjorde en fantastisk jobb da hun kom utpå.

– Renate var outstanding i angrep og er vår matchvinner i dag. Vi hadde ”kastet gris” i angrep en periode og stod langt unna mål. Da kom hun innpå med en fantastisk spirit og gikk rett på kassa, sier han.

Også lagvenninnene hyller 27-åringen.

– Renate skyter non-stop og skårer hver gang. Helt imponerende av henne. Hun har ventet på denne sjansen, sier Kristin Nørstebø.

Før kampen fikk Veronica Kristiansen, Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth sine velfortjente blomster etter EM-triumfen. Etter kampen var det Vikki som kunne smile bredest av de tre. Hun skåret tre av de fire første målene til de lilla og endte på fem.

– Det var deilig å slå dem i dag. Vi vet jo at de to kan skyte og avgjøre kamper, så det var godt at vi klarte å stoppe dem til slutt. Men så har vi jo Saastad Sømme i praktslag i dag. Det er kult å se hvordan hun kommer inn og avgjør for oss. Hun kliner til når det klusser seg for oss andre, sier Kristiansen.

Glassverket tok sin tiende seier for sesongen og ligger fortsatt på andreplass med tre poeng ned til Oppsal, som vant borte mot Stabæk. Glassverkets motstander neste runde, Vipers, er hakk i hæl etter en sterk borteseier mot Tertnes i kveld.

– I dag viser vi at vi har guts og selvtillit, selv om vi går på et tungt tap borte mot Larvik. Nå er vi på vinnersporet igjen, oppsummerer seksmålsskårer Kristin Nørstebø.

Larvik slapp inn 20 mål mot Halden, så dermed har serielederen også for første gang på lenge sluppet inn færre mål enn Glassverket. Men de lilla har sluppet inn nest flest i Grundigligaen med solid margin (32 mål færre enn Vipers).

– Resultatet er greit nok, selv om vi slipper inn litt flere mål enn vi burde. Vi er litt ute av konseptet bakover, men det kan vi jobbe med. Det er godt å få en sånn seier i første hjemmekamp, og jeg synes det var mye bra utpå der i dag, sier Kenneth Gabrielsen.

Oppdatert 19/1

Kampfakta: Glassverket – Storhamar 30-25 (14-9/16-16)
Grundigligaen 1415. Drammenshallen (Drammen), søndag 18. januar 2015 kl 1800.

Tilskuere: 572
Glassverket: Guro Rundbråten, Sissi Karlsson, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 6, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 5, Pia Narvesen 4, Renate Saastad Sømme 7, Emilie Christensen, Jeanett Kristiansen 3, Hege Bakken Wahlquist 2.
Toppskårere: Renate Saastad Sømme, Glassverket 7 – Betina Riegelhuth, Maja Jakobsen, Storhamar begge 6.
Tominuttere: Glassverket 2, Storhamar 2
Gule kort: Glassverket 1, Storhamar 3
Neste kamp: Vipers – Glassverket, Grundigligaen, Aquarama (Kristiansand) søndag 25. januar 2015, kl 18.00

Av Peter Tubaas