• Glassverket-forsvaret har vært stødig så langt denne sesongen.

Betongforsvaret

26.12.14 // – Det skal gjøre vondt å møte Glassverket, men vi spiller «fair», sier Kenneth Gabrielsen om høstens mest gjerrige forsvar.

Skrevet av NTH

«Betongforsvaret» til Glassverket har sluppet inn færrest mål av alle i Grundigligaen i høst. Bare Larvik med sine 217 baklengs er i nærheten av å konkurrere med Glassverkets 210.

– Jeg er enormt fornøyd med forsvarsspillet. Det er skikkelig bra, men vi må jobbe hardt for å opprettholde det og enda hardere for å fortsette å utvikle det, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Gabrielsen vil gi forsvarsspillet hovedæren for at Glassverket er nummer to på tabellen.

– Det er der grunnlaget legges. Og det skal gjøre vondt å møte Glassverket, men selv om vi spiller knallhardt skal vi også spille fair. Vi får ikke så mange tominuttere, understreker Gabrielsen.

Etter kampen mot Tertnes (32-18) skal trener Tore Johannessen ha sagt at «dette er bedre enn Larvik».

– Han mente at vi var bedre enn Larvik i forsvar i den kampen, og han hadde ikke sagt det om han ikke mente det. Selv om vi vet vi har mye å jobbe med, er det et stort kompliment å få fra en konkurrent og fra en trener som virkelig vet hva han snakker om, sier Gabrielsen.

Men alt som er bra kan bli bedre. Det er nok av ting å ta tak i nå treningene starter opp igjen 29. desember.

– Vi må fortsatt jobbe for å få enda mer ut av det gode forsvaret vårt. Vi skårer ikke nok mål, så vi må utnytte tempoet vårt og ankomstene våre bedre. Vi har kamper hvor vi er skikkelig gode på det, men vi må ha mer flyt og prestere på det nivået i flere kamper, sier Glassverket-treneren.

Fem lag har skåret flere enn Glassverkets 270 mål så langt i år. For å få flere mål ønsker Kenneth Gabrielsen også at Glassverket skal ha litt mer is i magen i etablert angrep.

– Vi må våge å holde på ballen et par trekk til, for å spille oss til enda bedre sjanser. Vi kan med andre ord ta oss bedre tid i angrep. Vi jobber kontinuerlig med alt dette, for vi vil gjerne utvikle oss mer på alle områder. Det er helheten som betyr noe, til syvende og sist, og vi har tatt mange steg i riktig retning i høst, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas