• Charlotte og Jeanett jublet for søsteren Veronica (til høyre) i kveld.

Gledestårer for gullsøsteren

21.12.14 // Charlotte og Jeanett Kristiansen satt med klump i halsen da søsteren Veronica fikk EM-gullet sitt i Budapest.

Skrevet av NTH

Hele Glassverket er stolte av Veronica Kristiansen som er europamester i håndball etter 28-25-triumfen mot Spania søndag kveld. Hjemme i Norge satt familien klistret til TV-skjermen.

– Jeg er skikkelig stolt, det er nesten ikke ord som kan beskrive det. Jeg har en klump i halsen, og det kom noen gledestårer. Det er en sykt bra prestasjon, og Veronica har virkelig bidratt til at Norge vant gull i EM, sier storesøster Charlotte til glassverketelite.no.

Hun satte med datteren Savannah på fanget mens tante Veronica spilte EM-finale i Spania.

– Ja, hun satt sammen med oss i sofaen og fikk med seg gullet hun også. Hun var aktiv i hvert fall, selv om hun ikke skjønte så mye av det, ler Charlotte.

Lillesøster Jeanett forholdt seg rolig i hele kampen, men synes det ble nervepirrende på slutten.

– Ja, herregud, det ble skikkelig spennende. Vi ledet med fire mål og plutselig lå vi bare ett mål foran. Men det var utrolig kult at Norge vant gull, og skikkelig gøy at Veronica har bidratt så mye som hun har gjort, sier Jeanett.

Den yngste av Kristiansen-søstrene fyller 22 år på julaften og får ekstra mye å feire når familien drar på hytta for å feire jul om et par dager.

– Vi savner Veronica veldig mye nå, så det å få henne hjem med EM-gull er den perfekte jule- og bursdagsgaven. Hun fortjener det gullet så mye. Hun har lagt ned enormt mye arbeid, og vi er kjempestolte av henne, sier Jeanett.

Av Peter Tubaas