• Veronica Kristiansen jubler for sitt første mål mot Serbia.

Jublet for storseier mot Serbia

30.11.14 // Veronica Kristiansen markerte seg da Norge slo Serbia foran et fullsatt Oslo Spektrum søndag ettermiddag.

Skrevet av NTH

Oslo (glassverketelite.no): Etter tapet mot Danmark og en knepen seier mot Frankrike slo Norge på stortromma med 30-18 mot Serbia i den siste kampen i Møbelringen Cup søndag.

– Det var deilig med seier, og det ble jo skikkelig utklassing i dag. Det er alltid viktig å vinne, men ekstra fint at vi fikk brukt farten vår ordentlig og at vi fikk rulert mye på laget i dag, sier Veronica Kristiansen, som skåret fire ganger og endte på ti mål totalt i turneringen.

Norge gikk opp i 4-0 og 5-1 da Veronica Kristiansen skåret sine to første mål etter rundt fem minutter. Etter 20 minutter la Glassverket-spilleren på til 11-6, og Norge kunne gå til pause med en seksmålsledelse og full kontroll.

– Det var et av delmålene våre i dag. Førsteomgangene våre mot Danmark og Frankrike har ikke vært bra. Så nå ville vi ta med oss en andre omgang inn i en første omgang. Og det klarte vi bra i dag, sier hun.

Glassverket-spilleren spilte fra start og stod på banen til 26 minutter av første omgang. Hun spilte spesielt overbevisende i midtforsvaret sammen med Ida Alstad.

– Det er gøy å ha den rollen. Ida og jeg leser hverandre godt, selv uten at vi snakker så mye sammen. Samarbeidet fungerer veldig godt, sier 24-åringen.

I andre omgang ble hun sittende på benken benken, men fikk luftet seg litt etter 16 minutter da hun fikk ansvaret for en syvmeter etter at Maja Jakobsen ble sendt i bakken. Den ekspederte hun i kassa etter en liten avledningsmanøver.

– Det er alltid gøy å finte ut keeper. Jeg hadde ikke bestemt hva jeg skulle gjøre på forhånd. Det er bare noe som kommer av seg selv når en står der, forklarer hun.

Glassverket-strategen gikk helt ubekymret fram til straffemerket.

– Nei, jeg pleier ikke å bli spesielt nervøs. Og vi fikk beskjed allerede da Nora tok den første straffen. Da spurte Thorir Ida Bjørndalen og meg om vi var klare for å ta straffer. Og jeg er klar til å straffer, jeg, ler Kristiansen.

På tribunen satt 6622 elleville tilskuere, og Veronica Kristiansen har aldri spilt for så mange tilskuere i Norge før.

– Det var helt sinnsykt. Vi merket godt trykket fra tribunen, og vi hadde en speaker som laget mye liv og røre. Jeg har spilt her én gang før, med Vipers i cupfinalen, men da var det ikke i nærheten av så mange folk. Så et stappfullt Spektrum er helt rått, smiler Kristiansen.

Nå blir det samling to dager til før Kristiansen og hennes landslagsvenninner får to dager fri før avreise til EM fredag 5. desember. Norge møter Romania i første kamp mandag 7. desember.

Av Peter Tubaas