Får trene med idolene

24.11.14 // Gjennom Klubbdeal holder Glassverket-spillerne en helt spesiell treningsøkt for lokale håndballspillere.

Skrevet av NTH

En gang i måneden er to og to Glassverket-spillere ute hos åtte klubber i Drammens-distriktet for å gi dem en smak av topphåndball.

– Jeg tror de synes det er veldig stas. Der virker i hvert fall sånn når vi er der, sier Julia Gellein Vangen, som sammen med Mina Gustavsen holdt en økt hos Graabein J14 i Sætre nylig.

I 1,5 til 2 timer får de lokale håndballagene trene med spillere som, for mange av dem, er store forbilder.

– De er veldig konsentrerte og følger godt med. Vi får mye spørsmål om hvordan vi trener og hva som skal til for å bli gode, sier Gellein Vangen.

Klubbene får besøk av nye spillere hver gang, cirka en gang i måneden.

– Det er en veldig fin dugnad. Jeg synes det er morsomt å lære bort de tingene vi selv gjør på trening, bare med litt tilpasning til ferdighetsnivået. En får også et annet perspektiv på det man selv trener på, sier strekspilleren.

Ute hos klubbene gjennomfører spillerne en håndballtrening og gir de lokale talentene et innblikk i hva det vil si å drive håndball på toppnivå.

– Glassverket-spillerne driver dette selv, og jentene har vært veldig flinke. Vi tror det er med på å bygge profiler og skaffe flere folk i hallen, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Som en del av “dealen” får spillerne på alle lagene knyttet til Klubbdeal et sesongkort som gjelder alle Glassverkets hjemmekamper.

– Det er med på å gi oss noen ekstra tilskuere, i tillegg til at de får litt andre relasjoner til oss på laget. Jeg tror mange kom og så oss nå på søndag, og det er jo ekstra hyggelig når de unge spillerne kommer og hilser på oss etter kampen, sier Julia Gellein Vangen.

Av Peter Tubaas