• Tøffe tak for Sofie Tangen Syvertsen & Co mot Gjerpen i kveld.

Nedtur i juniorcupen

04.11.14 // De regjerende mesterne og litt mer rutinerte Gjerpen, ble for sterke og vant 29-13 mot Glassverkets NM20-lag tirsdag kveld.

Skrevet av NTH

Åskollen (glassverketelite.no): Det tok elleve minutter før Glassverket-jentene skåret, da Julia Gellein Vangen fikk et frekt innspill fra Rebecca Våraker.

– Vi går oss litt fast, og det tok altfor lang tid før vi klarte å skåre. Det er greit at Gjerpen er gode, men vi gjorde det lettere for dem ved å gi bort ballen for ofte. Vi hadde håpet på et litt bedre resultat, sier en skuffet Gellein Vangen.

Gjerpen skåret ikke flittig i starten de heller, men ledet 4-0 før Gellein Vangen reduserte etter en drøy tredel av omgangen.

– Jeg vet ikke om vi var for nervøse, eller hva det var. Vi hadde skikkelig lyst på semifinale, så det var surt å tape, selv om Gjerpen var klart bedre. Men det var utrolig gøy å spille en kamp med så god matching, sier Sofie Tangen Syvertsen.

Marte Langeli var Glassverkets beste kvinne gjennom hele kampen, som ble langt jevnere etter hvilen, da Vangen, Våraker og Syvertsen skåret tre kjappe. Etter 5-16 til pause, endte den andre omgangen med 13-8 i gjestenes favør.

– Vi ble enige i pausen om at vi skulle gjøre det bedre i andre omgang, og det synes jeg vi klarte, sier Tangen Syvertsen.

Med 13-29 var imidlertid cupen definitivt over for Glassverket for denne gang. Men ungjentene får flere sjanser.

– De er så unge at de har flere år igjen i junior-NM. Dette får de ta som læring. Vi møter nesten et rent 1. divisjonslag, som er mer rutinerte og fysisk sterkere. De får lov til å deppe fram til klokka 22, så får vi glemme denne kampen. Vi har ny kamp igjen i morgen, smiler assistenttrener og elitespiller Renate Saastad Sømme.

Og da møter 2. divisjonslaget til Glassverket, med mange av de samme spillerne, Hønefoss på bortebane.

Av Peter Tubaas