• Guro Rundbråten var treffsikker med kastene sine mot Byåsen søndag kveld.

Får kun kaste i kamp

02.11.14 // Et av Glassverkets farligste våpen mot Byåsen var den vonde skuldra til målvakt Guro Rundbråten og kontringene til Hege Bakken Wahlquist.

Skrevet av NTH

Trondheim (glassverketelite.no): Når Guro Rundbråten kaster og Hege Bakken Wahlquist løper, er det fare på ferde. De lyktes fem av seks ganger mot Byåsen.

– Det er kjempegodt gjort av Hege. Det er jo bare å lempe ballen frem, og så løper hun den i mål. Det er ikke store jobben jeg gjør, sier en beskjeden Rundbråten.

Hver gang Glassverket har en kontringsmulighet er Bakken Wahlquist på god vei over midtstreken når langballen kommer i en perfekt bue fra Rundbråten.

– Bortsett fra den ene gangen jeg trampet, så satt jo alle i dag. Ballene jeg får fra Guro er så gode, at jeg bare er nødt til å skåre når jeg får dem servert på den måten, sier Bakken Wahlquist.

Men det er litt naturstridig, for Guro Rundbråten får rett og slett ikke lov til å øve på kast på trening. Til det er den høyre skulderen altfor vond.

– Det er veldig festlig at vi treffer så bra, ettersom vi ikke trener på det. Det må være erfaringen som gjør det, humrer Rundbråten.

24-åringen har slitt med skulderen i lange tider og holder den i sjakk med isposer etter kampene. Trener Geir Oustorp bekrefter at målvakten kun bruker kastarmen i kamp.

– Men det ligger i genene hennes. Hun har god kastteknikk, og det glemmer hun jo ikke, sier Oustorp, som var fornøyd med kombinasjonen Rundbråten/Bakken Wahlquist i dag.

– Det var veldig bra av dem. De har et godt samspill, men det gjelder jo resten av laget også, understreker Oustorp.

For Hege Bakken Wahlquist var det aller første gangen hun skåret sju ganger i en kamp for Glassverket, og det i lagets sjuende strake seier på rad.

– Også vinner vi med sju mål. Det er helt enormt. Vi bare vinner og vinner nå. Det virker som vi er bedre trent, for det er mot slutten vi rykker fra, sier hun.

– Vi klyper oss litt i armen om dagen. Men dette er jo bare utrolig gøy å være med på, legger Guro Rundbråten til.

Hun ble kåret til Glassverkets beste spiller på sin gamle hjemmebane.

– Det er litt ekstra å slå gamleklubben. Jeg hadde veldig lyst på en seier her. Men jeg begynte å slappe av først da det var to minutter igjen og vi hadde seks måls ledelse, smiler Glassverket-målvakten.

Av Peter Tubaas