• Mina Gustavsen under kveldens økt med 150 barn og unge i Drammenshallen.

Stor ståhei på åpen trening

16.10.14 // Det ble en annerledes økt for Glassverket-jentene i dag, med 150 håndballglade gutter og jenter på besøk i hallen.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Det var som om festen fra kampen mot Stabæk-kampen ennå ikke var over, for i Drammenshallen var det stor stemning og høyt lydnivå også i dag.

– Det er ikke alltid like lett for dem å høre etter, så man må heve stemmen litt, men de er veldig ivrige og flinke. Jeg var med i fjor også, og jeg synes de øktene her er artige. Ungene ser jo opp til oss, så det er gøy at vi kan lære de noe, smiler Mina Gustavsen.

Anledningen var Åpen Trening, som er ett av arrangementene under Håndballuka, som arrangeres av Norsk Topphåndball, NHF, regionene og alle klubbene i Grundigligaen. Spillere fra DHK og Glassverket hadde økta i fellesskap i kveld.

– På vår stasjon hadde vi pasninger og pasningskonkurranser og litt andre ting. Vi måtte tilpasse litt etter alderen på de som var på gruppa til enhver tid, sier Gustavsen.

Glassverket-spillerne synes det var en fin dugnad, og er glade de kan gi litt tilbake til alle de unge tilhengerne, som det blir flere og flere av.

– Det var veldig moro, og tiden gikk veldig fort. Man blir jo kjempeengasjert og må være fokusert hele tida. De yngste var litt ukonsentrerte, men alle var veldig flinke, sier Hege Bakken Wahlquist, som var på stasjon sammen med Eline Rikartsen og Julia Gellein Vangen.

– Vi hadde masse forskjellige øvelser. Vi hadde leker med og uten ball. Vi holdt mye på med bokstavleken, lekte katt og mus og hadde noen ball-leker vi har lært av Geir (Oustorp), sier Gellein Vangen.

Norsk Topphåndball var representert ved Chris Walsh. Han forteller at intensjonen bak Håndballuka er å få folk til å komme på kampene og ikke minst stimulere håndballinteressen hos de yngste.

– Jeg tror ungene har hatt det helt fantastisk på Åpen Trening med Glassverket og Drammen HK. Vi har hatt 150 stykker her i dag, fra 6 til 14 år. Det er utrolig bra at de får trent sammen med heltene sine, sier han.

Drammen har det største arrangementet av alle byene i Håndballuka, med mer enn 2000 barn og unge påmeldt til trening eller skoleturnering.

– Vi måler det i antallet drakter vi deler ut, og Drammen ligger et godt stykke foran Larvik som har rundt 1000. De som er med på Åpen Trening får også med seg en ordentlig Select-ball, så de kan leke videre hjemme, sier han.

Av Peter Tubaas