• Veronica Kristiansen i aksjon mot Danmark søndag kveld. Foto: Svein André Svendsen

Seieren røk i sluttminuttene

12.10.14 // Turneringsseieren i Golden League glapp for Norge med 22-26-tap mot Danmark sent søndag kveld. – Surt, sier Veronica Kristiansen.

Skrevet av NTH

Norge ledet med fem mål i begge omganger, men det ble dramatikk nesten helt til slutt i finalen i Golden League. Danskene ville mest på tampen og sikret den store pokalen på hjemmebane.

– Det var surt å avslutte en ganske god turnering på den måten. De siste 20 minuttene var ikke bra. Det var ikke så mye som fungerte. Men jeg har ikke noen god forklaring på det. Jeg har ikke fått summet meg helt ennå, sier en skuffet Veronica Kristiansen etter den siste kampen i turneringen i Holstebro.

Hun spilte 15 minutter i første omgang og hele andre omgang og skåret fire ganger. Glassverket-profilen kom inn etter kvarteret for Ida Alstad og knallet raskt inn sitt første mål fra åtte meter. Rett før pause kom hennes andre da hun satte en retur fra keeper på eget skudd i kassa. I andre omgang kom ett mål på gjennombrudd og ett på straffe etter at Nora Mørk gikk i bakken.

– Jeg er ikke fornøyd med egen innsats i dag i det hele tatt. Men dette er ikke den verste kampen å tape. Det har jo vært mye bra i turneringen. Vi får være litt skuffet i kveld, så får vi tenke på det positive når vi står opp i morgen, sier Kristiansen til glassverketelite.no.

Hjemme i Norge har familie, venner, lagvenninner og andre håndballglade nordmenn fulgt turneringen på TV. Tidligere i kveld snakket vi med lillesøsteren, som er imponert over den turneringen Veronica har levert.

– Det var synd med tapet og at det skurret litt på slutten i kveld. Men jeg har fulgt med på alle kampene og er veldig stolt av hva Veronica har prestert i Golden League. Nå har hun vist hva som bor i henne, og vi gleder oss til å få henne hjem til Glassverket, sier søster og lagvenninne Jeanett Kristiansen til glassverketelite.no.

Med sine fire mål ble Veronica Kristiansen toppskårer for Norge, sammen med Camilla Herrem og Maren Gundersen.

Dette var første gang Norge møtte Danmark siden Veronica Kristiansen debuterte på landslaget med fire mål 20. mars 2013. Neste gang håndballjentene skal i aksjon er i Møbelringen Cup i slutten av november.

Av Peter Tubaas