• Emilie Christensen, Hege Bakken Wahlquist og Guro Rundbråten er klar til innsats på Gulskogen Senter lørdag fra kl 12.00.

Åpner Håndballuka på Gulskogen

10.10.14 // De som tar turen til Gulskogen senter i morgen mellom klokka 12 og 14 på lørdag får sjansen til å møte tre profiler fra både Glassverket og Drammen HK.

Skrevet av NTH

Emilie Christensen, Hege Bakken Wahlquist og Guro Rundbråten stiller opp på Gulskogen fra klokken 12 i morgen, sammen med tre kolleger fra DHK, for å promotere håndball generelt og klubbene spesielt. Det synes de er fint å få være med på.

– Jo mer oppmerksomhet håndballen får desto flere kommer på kamp og jo morsommere er det å spille for oss ute på banen. Vi får mye fokus rundt håndballen gjennom sånne uker. Kanskje vi når fram til flere enn de som vanligvis går på kampene våre, sier Guro Rundbråten til glassverketelite.no.

Seansen på Gulskogen er en del av Håndballuka 2014 som er et samarbeid mellom Norsk Topphåndball, Norges Håndballforbund, regionene, og alle klubbene i GRUNDIGligaen på herre- og damesiden. For ungene blir det muligheter for konkurranser med håndballdrakter og –baller som premier.

Over helgen fortsetter Håndballuka med skoleturneringer tirsdag, onsdag og torsdag. Onsdag er det også dobbelkamp hvor Glassverket først møter Stabæk kl 18.30 før DHK møter Elverum kl 20.15. Torsdag er kanskje ukas høydepunkt for mange – åpen trening med Glassverket og Drammen i Drammenshallen.

– I fjor var det veldig mange unger som var med, så det var skikkelig populært. Det er mange poster og ungene får bli litt kjent med hvordan det er å være håndballspiller. Det er alltid morsomt for oss spillerne å være med og aktivisere ungene og kanskje inspirere noen til å satse på håndball. Vi håper på stor påmelding, smiler Rundbråten.

Håndballuka arrangeres i fem byer i høst, og det er tredje gangen Glassverket er med på dugnaden som skal gi hele idretten et løft. Hele elitelaget til Glassverket kommer til å være i sving under Håndballuka.

– Det er godt å kunne være med å bidra slik at de unge får opp øynene for håndball. Det var stor interesse i fjor, og vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Det er fint at vi har to så gode håndballag i byen og at vi kan stille opp på en sånn dugnad for håndballen, sier lagkaptein Monica Iversen.

Av Peter Tubaas