• Pia Narvesen og Kristin Nørstebø jubler etter seier mot Marthe Kristin Olsen og Skrim.

Glassverket vant lokaloppgjøret mot Skrim

05.10.14 // Det ble spennende helt til slutt da Glassverket slo Skrim 24-21 søndag kveld. De lilla tok sin femte strake seier i eliteserien for aller første gang.

Skrevet av NTH

Kongsberg (glassverketelite.no): Glassverket ledet med sju mål etter fem minutter i andre omgang og så ut til å dra i land en komfortabel seier, men syv minutter senere var hjemmelaget bare to mål bak.

– Vi gjorde det unødvendig spennende, men det er sykt digg å vinne her oppe. Det er mange lag som har avgitt poeng her, sier Pia Narvesen, som skåret fem ganger og ble kåret til banens beste.

Lagene fulgte hverandre tett i starten av kampen, men Glassverket tok tak og ledet med fem ved halvtid.

– Vi tok med oss en god følelse til pause, og var enige om å fortsette der vi slapp. Vi klarer det brukbart i starten, men så ble vi litt halvsatsende og får noen mål i trynet, sier Emilie Christensen.

Men de lilla, som spilte i sine hvite drakter for første gang i går, ble ikke nevneverdig bekymret da Skrim yppet seg i starten av andre omgang.

– Egentlig ikke. Vi har blitt vant til å takle sånne perioder. Det er trygt å vite at vi har blitt et sånt lag i år, et lag som viser at vi kan ta hjem seieren selv om det butter litt i mot, sier Narvesen.

Dermed sikret laget seg også sin femte strake seier i eliteserien, og det er første gang i historien.

– Nå er vi blitt mer rutinerte. Det er jo utrolig deilig å ro i land en sånn seier. Jeg følte vi hadde kontroll fra den siste timeouten med to minutter igjen, sier Emilie Christensen.

Keeperne kom også denne gangen i fokus – på flere måter. Malene Solheim kom inn på to straffer og reddet begge.

– Malene er helt enorm på straffer. Hun er en skikkelig matchvinner-type, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Solheim måtte også inn da Guro Rundbråten fikk en ball i ansiktet fra Hege Løken og måtte ta en pause på benken.

– Det snur litt til Skrims fordel akkurat da. Vi visste at Skrim aldri ville gi seg. Men selv om vi mister litt fokus samler vi oss fint på slutten og viser at vi er et vinnerlag, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Hele 1182 tilskuere hadde tatt turen til Kongsberghallen og stemningen stod i taket fra lenge før kampstart.

-Det er sånne kamper vi drømmer om å spille. Det er veldig bra av Skrim å få til en så bra ramme rundt kampen. Men det er også en utfordring å spille når det er så mye støy. Det var vanskelig å gi beskjeder utpå der, sier Narvesen.

Kampfakta: Skrim – Glassverket 21-24 (10-15/11-9)
Grundigligaen, Kongsberghallen, søndag 5. oktober kl 18.00.
Tilskuere: 1182
Glassverket: Guro Rundbråten, Malene Solheim, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 2, Veronica Kristiansen 4, Pia Narvesen 5, Renate Saastad Sømme, Emilie Christensen 2, Julia Gellein Vangen, Jeanett Kristiansen 6, Hege Bakken Wahlquist 2.
Toppskårere: Hege Løken og Mona Bruskeland, Skrim 5 og Jeanett Kristiansen, Glassverket 6.
Tominuttere: Skrim 1, Glassverket ingen
Gule kort: Skrim 2, Glassverkt 2

Neste kamp: Glassverket – Stabæk, Drammenshallen, onsdag 15. oktober kl 18.30.

Av Peter Tubaas