• Renate Saastad Sømme i aksjon mot Skrim i august.

Intenst lokaloppgjør i vente

04.10.14 // Det er gratis inngang for publikum i Kongsberghallen på søndag, men Skrim kommer ikke til å få noe «gratis» av Glassverket i nabooppgjøret.

Skrevet av NTH

Det kommer til å bli et intenst lokaloppgjør i Kongsberg på søndag, hvor Skrim markerer tidenes første duell mellom to Buskerud-lag i øverste divisjon med å invitere til åpent hus.

– Det blir stinn brakke. Det blir noe ekstra å spille for opp mot 1000 elleville mennesker i Kongsberghallen. Det er sånne rammer vi ønsker når vi spiller håndball. Vi gleder oss, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Nyopprykkede Skrim er full av entusiasme etter en god sesongstart, men gikk på et tap i mot Tertnes i Bergen på søndag. Glassverket slo Skrim i 24-18 i Vestfjorden Cup i august.

– Vi kommer ikke til å gi Skrim noe gratis, men det kommer garantert ikke de til å gjøre med oss heller. Vi er nødt til å være gode for å slå Skrim på søndag, sier Glassverket-treneren.

Glassverket møter i Kongsberghallen som serietoer, mens Skrim ligger på en god femteplass etter tre seirer av fem mulige, blant annet mot rutinerte toppserielag som Byåsen og Stabæk.

– Skrim har imponert. Jeg må innrømme jeg er litt overrasket, men all honnør til Bent Dahl og jentene for den jobben de har gjort i forberedelsene og den første måneden, sier Gabrielsen.

Han mener at september har vist at det bor masse kvalitet i laget.

– De har en fantastisk bakspiller i Ingvild Bakkerud og ikke minst Trine Haugstad, som med et snitt på ti mål i eliteserien, åpenbart har et godt skudd som vi må stoppe. De har et godt lag som i tillegg har fått flyt i starten av sesongen, konstaterer Gabrielsen.

Både Glassverket og Skrim ble slått ut av cupen denne uken og stiller revansjelystne til lokalderbyet i Kongsberghallen.

– Jeg tror alle synes det er godt å få en ny kamp igjen så fort. Det kommer til å smelle fra første minutt på søndag, sier Gabrielsen.

Tidligere Glassverket-spiller Marthe Kristin Olsen så Glassverket mot Oppsal på torsdag og er spent på hvordan det blir å møte sine gamle lagvenninner på søndag.

– Ja, det blir spesielt. Jeg er vant til å trene med jentene på Glassverket og nå skal jeg spille mot dem. Men jeg gleder meg. Vi skal gi Glassverket kamp, smiler Olsen.

Skrim har også tidligere Glassverket-spillere Hanne Paulsen og Emilie Sjøgren i sine rekker.

Fem siste seriekamper:

Skrim: T-S-S-S-T
Glassverket: S-S-S-S-T

Siste kamp først.

Siste møter:

2013 25/6 S 35-34 (TR, Drammenshallen?)
2014 23/8 24/18 (TR, Sætrehallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først.
PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas