• Malene Solheim redder straffe mot Anette Jensen etter 26 minutter i andre omgang.

Solheim stod fjellstøtt

15.09.14 // Vipers fikk fem forsøk fra syvmeteren mot Malene Solheim, men klarte å overliste vestlendingen bare én gang.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Malene Solheim tvang Vipers til bom på fire av fem straffekast da Glassverket vant stort mot sørlendingene søndag.

– Det var veldig kjekt, men først og fremst var det gøy å se at laget spilte så bra og at vi vant kampen. Det er fantastisk med 25-14-seier mot Vipers, sier Solheim til glassverketelite.no.

På bildet redder «vikarmålvakten» mot straffespesialist Anette Jensen etter 26 minutter i andre omgang. Før det hadde hun allerede tvunget samme Jensen og Jessy Kramer til å sette ballen i tverrliggeren fra syvmeteren hver sin gang.

– Jeg prøvde å gjøre meg størst mulig. Om de setter ballen utenfor, er det greit for meg, smiler jenta fra Dale i Sunnfjord.

– Det er hennes fortjeneste at Vipers setter ballen i treverket. Malene gjør en strålende jobb når hun kommer inn. Vi hadde to klassemålvakter i dag, sier trener Kenneth Gabrielsen om keeperspillet.

Etter at Solheim reddet straffen mot Jensen fikk Solheim sine første fire minutter på banen i ordinært spill. Hun måtte se Anette Jensen og Thea Emilie Berg skåre, men satte punktum for en strålende kamp for målvaktsteamet med nok redning mot Jensen fra syvmeteren – etter at tida var ute i andre omgang.

– Det er veldig godt å ha en målvakt som tar de straffene. Malene gjør en kjempejobb, med flere fine redninger. Det er alltid godt å være to målvakter, slik at man har noen å snakke med, sier Guro Rundbråten om sin keeperkollega, som har steppet inn i Sissi Karlssons skadefravær.

Rundbråten ble kåret til banens beste etter at hun leverte en ny kamp av høy klasse mot Vipers, helt på høyde med det hun gjorde mot Larvik for en drøy uke siden.

– Jeg har et kjempeforsvar foran meg, så all ære til de i dag. Jeg gjør egentlig ikke så mye i første omgang, men det ser fint ut på tavla, sier hun beskjedent.

Solheim kunne også studere forsvarsspillet fra sin posisjon på benken og var fornøyd med det hun fikk se.

– Det var kanonbra, aggressivt og godt. Jeg liker det. Jeg blir tent av sånt – og av spillet til Guro, ler Solheim.

Av Peter Tubaas