• Veronica Kristiansen banket ballen i mål seks ganger etter pause, da Glassverket snudde kampen mot Storhamar i kveld.

Rå snuoperasjon på Hamar

10.09.14 // Jubelen ville ingen enda ta etter at Glassverket snudde en svak start til en knallsterk 25-20-seier borte mot Storhamar.

Skrevet av NTH

Hamar (glassverketelite.no): Glassverket sikret seg årets første poeng etter en rå opphenting mot medaljekandidaten Storhamar på deres egen hjemmebane.

– Det var sykt deilig. Jeg tror ikke det finnes en morsommere måte å vinne en håndballkamp på enn det her. Det er så deilig at jeg ikke vet hva jeg skal si, gliser Veronica Kristiansen.

Etter 35 dårlige minutter eksploderte de lilla i Prestrudhallen.

– For en andre omgang. Vi slipper inn syv mål. Vi hadde en god prat og fikk konstruktiv kritikk i pausen, så klarte vi å løse det. Vi fant ut av spillet deres. Vi løp på alt og gikk inn for å vinne duellene utenfor ni, sier Kristansen.

Hun ble toppskårer for Glassverket med syv mål, seks av dem etter pause. Storhamar var oppe i en femmålsledelse fem minutter ut i andre omgang. Da fant Guro Rundbråten tilbake til taktene fra Larvik-kampen og forsvaret stod som en vegg.

– Dette var helt enormt, spesielt siden vi slet så mye i deler i kampen. Da er det skikkelig moro når det endelig løsner. Det blir bra stemning på bussen hjem nå, ler hun.

Glassverket taklet så det sang i andre omgang og ballene som smalt i blokka eller i keeper før pause suste i mål nå.

– Kenneth sa til oss i pausen at hvis vi satser 100 prosent så skårer vi, for det er vi gode nok til. Når vi først begynte å skåre så kom det flere. Det er litt psykologi det der, sier Bakken Wahlquist.

Glassverket vant for aller første gang på bortebane mot Storhamar og stort bedre kan ikke en seier smake.

– Nå er Kenneth Gabrielsen blid. Jeg kjenner at jeg er et følelsesmenneske nå. Dette betyr så enormt mye. Vi har slitt i mange kamper med å komme til hektene etter en dårlig start. Nå viste vi at vi behersker det også. Det var en fantastisk andre omgang av jentene, gliser han.

PS! Målvakt Malene Solheim fikk sin debut for Glassverket da hun kom inn på to straffekast, ett i hver omgang. Det ene var hun bortpå, mens det andre gikk utenfor.

Kampfakta: Storhamar – Glassverket 20-25 (13-9/7-16)
Grundigligaen. Prestrudhallen, onsdag 10. september 2014 kl 1900.
Tilskuere: 400
Glassverket: Guro Rundbråten, Malene Solheim, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 2, Kari Brattset 2, Veronica Kristiansen 7, Pia Narvesen 5, Renate Saastad Sømme, Jeanett Kristiansen 4, Hege Bakken Wahlquist 4.
Toppskårere: Betina Riegelhuth, Storhamar 8 og Veronica Kristiansen, Glassverket 7
Tominuttere: Storhamar 1 og Glassverket 2
Gule kort: Storhamar 2 og Glassverket 1

Neste kamp: Glassverket – Vipers, Grundigligaen, Drammenshallen, søndag 14. september kl 18.00.

Av Peter Tubaas